Amathus: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% από την οικογένεια Λανίτη

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ομάδας των κ.κ. Πλάτωνα, Αντιγόνης, Τζοάννας και Τερέζας Λανίτη, της ομάδας των κ.κ. Κώστα, Ευαγόρα και Ιάσωνα Λανίτη, του κ. Μάριου Λανίτη, της κας. Ισαβέλλας Ηλιάδη και των εταιρειών Lanitis E.C. Holdings Limited και Unity Managers (Cyprus) Limited(οι προτείνοτες) ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου 2022 αναφορικά με την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου του αιτήματος των προτεινόντων για εξάσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Amathus Public Limited (“Amathus”), οι προτείνοντες ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out).

Η αντιπαροχή που προσφέρθηκε κατά την άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) για την απόκτηση των τίτλων της Amathus που δεν βρίσκονταν υπό την κατοχή των προτεινόντων είναι η ίδια με αυτή που είχε προσφερθεί κατά τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι €0,20 ανά μετοχή της Amathus πληρωτέα σε μετρητά.

Το συνολικό αντάλλαγμα έχει καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους της Amathus στις 31 Μαρτίου 2022 μαζί με συνοδευτική ενημερωτική επιστολή που τους έχει αποσταλεί. H καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος πραγματοποιήθηκε είτε με αποστολή επιταγής, ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση των δικαιούχων την οποία έχουν καταχωρημένη στο Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (“ΧΑΚ”), είτε με μεταφορά του ανταλλάγματος σε τραπεζικό λογαριασμό των Χειριστών ως οι οδηγίες των δικαιούχων, είτε με μεταφορά του ανταλλάγματος σε τραπεζικό λογαριασμό που ανοίχθηκε από το ΧΑΚ για τον σκοπό αυτό, για όσες αξίες ήταν ενεχυριασμένες και βεβαρημένες.

Το ΧΑΚ έχει ενημερωθεί για την καταβολή του χρηματικού ανταλλάγματος στους δικαιούχους μετόχους της Amathus και έχει προβεί στη μεταβίβαση των υπόλοιπων 9.718.269 μετοχών, ήτοι 7,793% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Amathus επ΄ ονόματι των προτεινόντων, δυνάμει του άρθρου 36 του Περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου, Ν.41(I)/2007 ως τροποποιήθηκε (ο “Νόμος”) και των διατάξεων της Κανονιστικής Απόφασης του ΧΑΚ ΚΔΠ 96/2008 ως τροποποιήθηκε (η “Κανονιστική Απόφαση”) που διέπει μεταξύ άλλων τη διαδικασία του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out). Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται στα πλαίσια του άρθρου 36(6) του Νόμου και των διατάξεων της Κανονιστικής Απόφασης.

Η CISCO έχει ενεργήσει ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος των προτεινόντων στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης. Επίσης, η CISCO έχει ενεργήσει ως Χειριστής Ανάδοχος στα πλαίσια της Κανονιστικής Απόφασης.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food