Προτείνει κατάργηση του Cyprus Flight Pass ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Την κατάργηση του Cyprus Flight Pass, στο πλαίσιο των προσπαθειών για στήριξη του τομέα του τουρισμού, πρότεινε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σήμερα, κατά τις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία και φορείς του τουρισμού.

Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Τώνια Μουσκή, ο κ. Νεοφύτου είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρη Λοϊζίδη, τον Πρόεδρο του ΣΤΕΚ, Άκη Βαβλίτη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βασίλη Σταματάρη.

Στόχος των συναντήσεων, όπως είπε η εκπρόσωπος, ήταν ο συντονισμός των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών που αναμένεται να έχει στην τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση στην οικονομία της Κύπρου, ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, βρέθηκε η μείωση των αφίξεων από Ρωσία και Ουκρανία, η στρατηγική διαφοροποίησης των αγορών που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Όπως αναφέρθηκε, ο κ. Νεοφύτου πρότεινε στην κυβέρνηση να εξετάσει την κατάργηση του Cyprus Flight Pass από την 1η Απριλίου, αίροντας έτσι ακόμη ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο στις τουριστικές εισροές. Η πρόταση έγινε με σκοπό να λειτουργήσει ως ενισχυτικό μέτρο της γενικότερης προσπάθειας, ενώ θα πρέπει να καταργηθούν και οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα εσωτερικής διακίνησης, με εξαίρεση τους χώρους υψηλού κίνδυνου, όπως λέχθηκε.

Την πεποίθηση του κ. Νεοφύτου ότι η Κύπρος θα βγει νικήτρια και από αυτήν την κρίση, μετέφερε η εκπρόσωπος Tύπου, αποδίδοντας την στην εμπιστοσύνη για το καλό τουριστικό όνομα της χώρας και την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, που συντελούν καθοριστικά στην εύρεση εναλλακτικών λύσεων απέναντι στη μείωση των αφίξεων από Ρωσία και Ουκρανία.

Δειτε Επισης

Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο