Ελληνικές αλυσίδες εστίασης που άνοιξαν τις πόρτες τους στην Κύπρο

Γνωστές ελληνικές αλυσίδες εστίασης και καφεστιατορίων μπορεί κανείς να συναντήσει στην Κύπρο. Άλλοι χώροι εστίασης δραστηριοποιούνται χρόνια στο νησί και άλλοι άνοιξαν τις πόρτες τους πιο πρόσφατα, ενώ αναμένονται και νέες αφίξεις, όπως το «The Big Bad Wolf Souvlaki & Burger Bar», που θα συναντήσουμε αρχές του 2022.

Διαβάστε ακόμα: 

Γιάννης Μισιρλής: Το real estate παίρνει τα πάνω του το 2022

Gloria Jean’s: Τα 15 χρόνια στην Κύπρο και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα

Πρόκειται για γνωστά brands που οι Κύπριοι γνώριζαν, είτε λόγω επίσκεψής τους στην Ελλάδα είτε επειδή έζησαν εκεί ως φοιτητές.

Το InBusinessNews παρουσιάζει δέκα ελληνικές αλυσίδες εστίασης που κατέφθασαν κατά καιρούς και δραστηριοποιούνται ομολογουμένως με επιτύχια Κύπρο.

Σαββίκος
Η φημισμένη αλυσίδα ψητοπωλείων Σαββίκος, με παράδοση στο σουβλάκι από το 1947, κατέφθασε από την Θεσσαλονίκη στην Κύπρο το 2019.

Σήμερα, η αλυσίδα διαθέτει δύο καταστήματα στη Λευκωσία.

Η ιστορία του παππού Σαββίκου μας ταξιδεύει πίσω στο 1947 όταν τριγύριζε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με το πλανόδιο καρότσι του και πουλούσε τα πιο νόστιμα σουβλάκια. Τιμώντας τα λόγια του παππού Σαββίκου, η νέα γενιά συνεχίζει το όραμά του, διατηρώντας τις παραδοσιακές συνταγές και εμπλουτίζοντας τον κατάλογό συνεχώς με νέες.

Τερκενλής
Ο Τερκενλής, το διάσημο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης που φημίζεται για τα τσουρέκια του και τα τρίγωνα πανοράματος, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Κύπρο το 2019.

Το ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη.

PIZZA FAN
Η PIZZA FAN είναι μία ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της pizza delivery από το 1996. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1996 και πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα στο χώρο του pizza delivery.

Σήμερα, η εταιρεία αγγίζει τα 74 καταστήματα στην Ελλάδα και δύο στη Λευκωσία.

Mailo’s
Το Mailo's ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Κολωνάκι, με αγάπη για τη φρέσκια, λαχταριστή pasta, με χειροποίητες σάλτσες. Γρήγορα, έγινε top προορισμός.

Στην Κύπρο διαθέτει δύο καταστήματα, ένα στο Mall of Engomi και ένα στο Mall of Cyprus.

Γρηγόρης
Η ιστορία των καταστημάτων Γρηγόρης, ξεκίνησε το 1972 στη Δάφνη Αττικής.

Από τότε αναπτύσσεται συνεχώς και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 360 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία.

Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε καφέδες, ροφήματα, παραδοσιακές πίτες, γλυκίσματα, φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς και σαλάτες. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές διατροφής όπως wellbeing, vegan και lacto-free.

Ergon to go
Είσοδο στην κυπριακή αγορά πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 2019 και η ελληνική αλυσίδα Ergon, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα Ergon to go, στο The Mall of Cyprus.

Πρόκειται για ένα μοντέρνο και φιλικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου, όπου προσφέρει ποιοτικά φρέσκο-αρτοποιήματα, σάντουιτς, τυρόπιτες, κρουασάν, κέικ, πίτες και εκλεκτό χειροποίητο καφέ.

Estrella
Τα καφέ-εστιατόρια Estrella κατάφεραν να προσελκύσουν την παγκόσμια προσοχή σερβίροντας ένα all day breakfast & brunch & street food μενού με ελληνικές επιρροές και άριστες πρώτες ύλες.

Σερβίρει, μεταξύ άλλων, pancakes, burgers, ενώ φημίζεται για το μοναδικό του brunch.

Στην Κύπρο, διαθέτει ένα κατάστημα στη Λεμεσό και ένα στη Λάρνακα.

Derlicious
Τα εστιατόρια Derlicious προσφέρουν αυθεντικό ελληνικό σουβλάκι.  

Στην Κύπρο, άνοιξαν τις πόρτες τους το 2007, μέσω της PHC Franchised Restaurants, και κατάφεραν να επεκταθούν σ’ όλες τις επαρχίες.

Yoko Sushi & Bento Cyprus

Το Yoko Sushi & Bento άνοιξε για πρώτη φορά το 2014 στην Αθήνα. Σκοπός του, να προφέρει ποιοτικό ιαπωνικό φαγητό σε προσιτές τιμές με γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Το 2017, η εταιρεία επεκτάθηκε στην Κύπρο, με το άνοιγμα καταστήματος στη Λάρνακα.

The Big Bad Wolf Souvlaki & Burger Bar
Αρχές του 2022 θα ανοίξει τις πόρτες του στην Κύπρο το «The Big Bad Wolf Souvlaki & Burger Bar», μια ελληνική αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης, με επίκεντρο το σουβλάκι και τα burgers.

Το πρώτο εστιατόριο θα ανοίξει στη Λάρνακα και μετέπειτα στη Λευκωσία. Παράλληλα, η εταιρεία έχει πλάνα για επέκταση και στις υπόλοιπες πόλεις του νησιού.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024