ECDC: Στο κόκκινο συνεχίζει η Κύπρος

Ταχύτερη εξάπλωση της COVID-19 πλέον και στην Κεντρική Ευρώπη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, αποτυπώνει ο επιδημιολογικός χάρτης χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Η Κύπρος για ακόμα μια εβδομάδα παραμένει στην κόκκινη κατηγορία χωρών.

Ωστόσο οι περιοχές στην «βαθύ κόκκινο» κατηγορία που καταγράφονταν σε ορισμένες μόνο χώρες, περιλαμβάνουν πλέον και σημαντικό μέρος της Γερμανίας, καθώς και μεγάλο μέρος της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας.

Ειδικότερα, στην «βαθύ κόκκινο» κατηγορία, την κατηγορία μεγαλύτερης εξάπλωσης, βρίσκονται στη μεγαλύτερη έκτασή τους ή εξ ολοκλήρου η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η Ολλανδία, το Βέλγιο, οι Βαλτικές χώρες, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

Στο κόκκινο βρίσκονται η Γερμανία (με τα νοτιοανατολικά της χώρας να βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο), η Πολωνία (τα ανατολικά της χώρας βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο), η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ισλανδία και η Κύπρος.

Στην πορτοκαλί κατηγορία, δηλαδή σε καλύτερη κατάσταση, παραμένουν Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία, με περιοχές μεγαλύτερης μόλυνσης σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, αλλά και ασφαλείς περιοχές (πράσινη κατηγορία) στην Ιταλία και την Ισπανία.

Η μόνη χώρα που βρίσκεται για ακόμα μια εβδομάδα στην πράσινη κατηγορία είναι η Μάλτα.

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024