Ο καλύτερος Οκτώβριος στο Αεροδρόμιο Πάφου

Συνολικά 331,612 επιβάτες ταξίδεψαν από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου τον Οκτώβριο, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση Οκτωβρίου του 2019, όταν από το Αεροδρόμιο Πάφου είχαν ταξιδέψει συνολικά 322,719 επιβάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Hermes Airports στο ΚΥΠΕ, πρόκειται για την καλύτερη επίδοση σε επιβατική κίνηση, που έχει καταγραφεί τον μήνα Οκτώβρη στο αεροδρόμιο Πάφου, που δημιουργεί θετικό μομέντουμ και για συνέχιση της καλής ροής ταξιδιωτών προς την Πάφο και τους επόμενους μήνες.

Αναλυτικά, τον φετινό Οκτώβριο αφίχθηκαν 163,392 επιβάτες και αναχώρησαν 168,220. Οι πτήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο Πάφου τον Οκτώβριο είχαν πληρότητα 80,5%. Οι περισσότεροι επιβάτες προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Ελλάδα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η ροή επισκεπτών και από άλλες χώρες, όπως από την Πολωνία το Ισραήλ, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, Ουκρανία, Αυστρία, Γαλλία κ.ά.

Μπαίνοντας στον Νοέμβριο και τη χειμερινή περίοδο, η επιβατική κίνηση θα αρχίσει σταδιακά να καταγράφει μείωση, αν και τον φετινό χειμώνα η Πάφος θα έχει περισσότερες πτήσεις κι από όσες είχε τον χειμώνα του 2019, που ήταν η καλύτερη μέχρι σήμερα χρονιά για τον κυπριακό τουρισμό. Ενδεικτικά, προσθέτει η Hermes Airports  με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 171 πτήσεις την εβδομάδα προς την Πάφο, που μειώνονται σε 129 στα τέλη του μήνα και σε 122 στις αρχές Δεκεμβρίου.

Επισημαίνεται επίσης πως το Νοέμβριο, από το Αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιούνται πτήσεις προς τις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ