Ύφεση στην επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές

Ύφεση παρατηρείται στην επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτο Θρασυβούλου προσθέτοντας πως το ποσοστό της επισκεψιμότητας σήμερα σε παγκύπριο επίπεδο κυμαίνεται στο 50%.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε πως λόγω των πτήσεων που υπάρχουν στους αερολιμένες Πάφου και Λάρνακας αλλά και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να παραμείνουν τα κέντρα αναψυχής σε λειτουργία για να επιτευχθεί η προσέλκυση κόσμου.

Επεσήμανε επίσης πως θέση της ΟΣΙΚΑ εξ΄ αρχής είναι ότι έπρεπε να ξεκινήσει η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, ωστόσο παρατήρησε το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή εργασιών. Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ελπίδα όπως η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί, σημειώνοντας πως γίνεται μια προσπάθεια από πλευράς Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής να ενημερωθούν και να είναι έτοιμοι όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου τουλάχιστον μέχρι στις 22 Νοεμβρίου για τα safe pass. 

O κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής με το θέμα του εργατικού δυναμικού αναφέροντας πως θα πρέπει να εξεταστεί η εξεύρεση εργατικού δυναμικού από κάποιες άλλες όμορες χώρες της ΕΕ .

Ξεκαθάρισε πως στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει πρόθεση των επιχειρηματιών να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, προσθέτοντας ότι αυτό θα διαφανεί περί τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού για τα Σαββατοκύριακα, κάτι που είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ ενθαρρυντικό.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024