Προς αλλαγή κριτηρίων ή κατάργηση ταξιδιωτικών κανόνων η Κύπρος

Είμαστε πολύ κοντά στο να αλλαχθούν τα κριτήρια ή να καταργηθεί ο θεσμός με τους ταξιδιωτικούς  κανόνες, που συμφωνήθηκαν στην ΕΕ, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Ερωτηθείς, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2022,  γιατί αφού η Κύπρος έχει το χαμηλότερο ποσοστό μεταδοτικότητας είναι πάντα στην κόκκινη λίστα, ο κ. Χατζηπαντέλας εξήγησε ότι πριν αναλάβει το Υπουργείο Υγείας, η ΕΕ με κάποια κριτήρια έχει αποφασίσει την κατηγοριοποίηση των χωρών.

Όπως είπε, «δυστυχώς τα κριτήρια που επιλέχθηκαν για την κατηγοριοποίηση αυτών των χωρών δεν είναι πολύ καλά για την Κύπρο», για να σημειώσει πως γι’ αυτό η Κύπρος βρίσκεται συνέχεια στο κόκκινο.

Είπε ότι πρόσφατα με δική του πρωτοβουλία έχει ζητήσει από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό να αλλαχθούν τα κριτήρια ή να καταργηθεί ο συγκεκριμένος θεσμός.

Επιπλέον, ανέφερε πως ο ίδιος θεωρεί ότι «είμαστε πολύ κοντά είτε να αλλαχθούν τα κριτήρια ή να καταργηθεί», για να σημειώσει πως «αυτό έχει γίνει με πρωτοβουλία της δικής μας χώρας».  

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα τέθηκε σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας και είναι βασισμένο στα χρώματα φωτεινού σηματοδότη, για την ταξινόμηση των χωρών της ΕΕ (ΕΕ των 27 + Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) ανάλογα με την επιδημιολογική κατάστασή τους (ποσοστό μόλυνσης).

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων