Κέντρα αναψυχής: Να επεκταθεί η επιδότηση εργασίας

Τη συνέχιση της επιδότησης εργασίας, ζητά η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, καθώς θεωρεί ότι με τη συνέχισή της, θα παραμείνει μειωμένη η ανεργία, θα παραμείνουν επιχειρήσεις ανοικτές, και θα επεκταθεί η χειμερινή περίοδος.

Η ΟΣΙΚΑ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Νεόφυτο Θρασυβούλου, βρίσκεται στην αναμονή για τη συνάντηση της με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων που απασχολούν την Ομοσπονδία και με κύριο το ζήτημα της επέκτασης της επιδότησης εργασίας. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ήδη η Παγκύπρια Ομοσπονδία συζήτησε με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για τη συνέχιση επιδότησης της εργασίας, ώστε να παραμείνει η Κύπρος ανοικτή. Κάλεσε επίσης του τρεις Υπουργούς σε μια στοχευμένη συνάντηση με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η επισιτιστική βιομηχανία. 

Αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση της Υπουργού Εργασίας, συνέχισε, για το θέμα, ωστόσο ανέφερε πως σήμερα έχουν νέα δεδομένα μπροστά τους. Πρόσθεσε επίσης πως η ΟΣΙΚΑ εμμένει στη θέση ότι με τη συνέχιση της επιδότησης της εργασίας θα παραμείνει μειωμένη η ανεργία, θα παραμείνουν επιχειρήσεις ανοικτές, και θα επεκταθεί η χειμερινή περίοδο.

Επεσήμανε επίσης πως σε περίπτωση που η Υπουργός Εργασίας τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, που θεωρούνται νεκροί μήνες, σταματήσει τα προγράμματα, οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν τις υποσχέσεις για την εργοδότηση των υπαλλήλων μετά τους δύο μήνες που θα τύχουν στήριξη από το Κράτος.

Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως στόχος της ΟΣΙΚΑ είναι η έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου χωρίς προβλήματα. Ακολούθως, αναφέρθηκε και στις προτάσεις του Υφυπουργού Τουρισμού για τη δημιουργία μεγάλου χριστουγεννιάτικου χωριού στο Τρόοδος, που αυτό, όπως είπε, εξυπακούει τη διατήρηση της λειτουργίας μονάδων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024