Λιμάνι Λεμεσού: Διπλάσιος αριθμός κρουαζιερόπλοιων το 2021

Σχεδόν διπλάσιος είναι ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που αφίχθηκαν φέτος στο λιμάνι Λεμεσού, σε σύγκριση με το 2020, ενώ οι κρατήσεις για τον επόμενο χρόνο έχουν ήδη ξεπεράσει τις αντίστοιχες του 2021, αναφέρει σε ανακοίνωση η DP World Limassol.

Ειδικότερα, η DP World Limassol αναφέρει πως μεταξύ Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, 36 συνολικά κρουαζιερόπλοια αφίχθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού, καταγράφοντας αύξηση σε σύγκριση με το 2020, οπόταν και κατέπλευσαν μόλις 19 κρουαζιερόπλοια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπρόσθετα, η DP World Limassol εκτιμά πως οι κρατήσεις για το 2022 θα είναι αυξημένες συγκριτικά με το 2021.

Επίσης, η DP World Limassol, με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, επαναβεβαιώνει «την προσήλωσή της προς την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο και στον στόχο της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού βασικό κέντρο κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αναφέρει πως «πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο κλάδος των κρουαζιέρων στην Κύπρο παρουσίαζε εντυπωσιακή άνοδο, η οποία όμως ανακόπηκε λόγω της εφαρμογής αυστηρών μέτρων και ταξιδιωτικών περιορισμών ανά το παγκόσμιο» και προσθέτει ότι «η εγχώρια βιομηχανία κρουαζιέρας, επέδειξε εντούτοις, ιδιαίτερη ανθεκτικότητα το 2021».

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol,  Nawaf Abdulla, εξήγησε πως «μέσα από το όραμα της να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού κύριο περιφερειακό κέντρο κρουαζιέρας, καθώς και την προσπάθειά της να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην Κύπρο, η DP World Limassol έχει ως στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας».

Ο κ. Abdulla αναφέρθηκε επίσης, στη σταδιακή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι Λεμεσού, λέγοντας ότι τον Οκτώβριο, το λιμάνι Λεμεσού αναμένει αυξημένο αριθμό κρουαζιερόπλοιων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά