Βαθιά λαβωμένη η Πάφος από τα προβλήματα στον τουρισμό

Η επαρχία Πάφου ως πόλη που δραστηριοποιείται κυρίως στην τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ανέφερε ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Μαρίνος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, σημείωσε, πως αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα οπόταν και ξεκίνησαν δειλά, δειλά κάποιες αφίξεις,  οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι πολύ χαμηλές με τα προβλήματα να μεγεθύνονται.

Δυστυχώς, παρατήρησε, η επιδημιολογική μας εικόνα, δεν μας επέτρεψε να αισιοδοξούμε παρότι άλλα ελπίζαμε. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις αφίξεις από τη Βρετανία που είναι ελάχιστες αλλά και από το Ισραήλ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. O τουρισμός μας είναι “λαβωμένος”, συνέχισε, προσθέτοντας πως θα έχουμε κάποιες περιορισμένες αφίξεις τους επόμενους μήνες, χωρίς όμως αυτό, όπως είπε, να ανατρέπει την εικόνα του τουρισμού.

Επιπρόσθετα ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη εργατικού δυναμικού , σημειώνοντας πως είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τους αρμόδιους φορείς και πως γίνονται διαβήματα προκειμένου να διαφανεί πως μπορεί να επιλυθεί αυτό το θέμα.

Δυστυχώς, συνέχισε , δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό να δουλέψει στις βιομηχανίες αυτό το διάστημα και γενικότερα ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα αναζήτησης εργατικού δυναμικού, είτε αυτό αφορά ειδικευμένους, είτε ανειδίκευτους.

Είπε ακόμη πως το ΕΒΕ Πάφου διεξάγει μια ευρεία έρευνα για να συγκεντρωθούν στοιχεία.  Ακολούθως και μέσω του ΚΕΒΕ, θα ζητηθεί, όπως είπε, μια συνάντηση-σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα