To safepass, η επιβάρυνση για τους τουρίστες και οι πιθανές ακυρώσεις

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να διαφανούν οι όποιες ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στον τουρισμό, ως αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή σε σχέση με το safepass.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της σχετικής απόφασης του Υπουργικού, από χθες Κυριακή 1η Αυγούστου, οι μη μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που εισέρχονται μέσω των νόμιμων πυλών εισόδου οφείλουν να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου από την 7η ημέρα από την ημερομηνία άφιξής τους και έπειτα. Από την εν λόγω απόφαση εξαιρούνται οι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την COVID-19 εντός των τελευταίων 180 ημερών.

Ερωτηθείς κατά πόσο το safepass θα είναι αρνητικό στοιχείο για τους τουρίστες, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος δήλωσε πως «θα είναι μια επιβάρυνση για τους τουρίστες», όμως, εξέφρασε την ελπίδα «να μην είναι κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τους επόμενους μήνες».

Όσον αφορά την χρέωση των rapid test, ο κ. Περδίος υπογράμμισε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία. «Εδώ και 18 μήνες προσφέρονται δωρεάν αυτά τα τεστ», υπέδειξε, «και είναι φυσιολογικό όπως και σε πολλές άλλες χώρες να έρθει μια μέρα  που να πρέπει να χρεώνονται». Αναφέρθηκε στο πλαφόν που έχει μπει στην τιμή, λέγοντας πως είναι λογική η τιμή.

Σε ερώτηση αν υπήρχαν ακυρώσεις εξαιτίας του safepass ο Υφυπουργός Τουρισμού εκτίμησε πως «για αυτό το θέμα θα ξέρουμε τις επόμενες ημέρες».

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων