Κισσόνεργα: Θετική εξέλιξη η απόφαση της αναθεωρητικής αρχής για μαρίνα

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας θεωρεί θετική εξέλιξη την ομόφωνη απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών για το έργο της μαρίνας της Πάφου, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Κισσόνεργας.

Η απόφαση αφορά την απόρριψη της προσφυγής που έγινε από τους μη επιτυχόντες προσφοροδότες και επικύρωση της προσβαλλόμενης απόφασης για την μαρίνα της Πάφου στον επιτυχόντα προσφοροδότη. 

Ο διεθνής διαγωνισμός αφορά την διενέργεια μελέτης βιωσιμότητας για συνδυαστική ανάπτυξη της μαρίνας και υποδομή υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα.

Το Κ.Σ. Κισσόνεργας, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού, θεωρεί ότι παρόλο που η πιο πάνω απόφαση είναι πολύ σημαντική για την πορεία του έργου, δυστυχώς η διαδικασία είναι ακόμα στην αρχή και η προσφυγή έχει ήδη προκαλέσει καθυστέρηση αρκετών μηνών.  

Καλούμε, είπε στο ΚΥΠΕ, το Συμβούλιο Προσφορών άμεσα να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβολαίων με τον επιτυχόντα προσφοροδότη, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ούτως ώστε να επισπευθεί το έργο.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες προσφυγές, ειδικά όσον αφορά τις προσφορές που αναμένεται να προκηρυχτούν και θα αφορούν την κατασκευή της μαρίνας.

Δυστυχώς, είπε, οι προσφυγές που έγιναν στην προηγούμενη προκήρυξη του διαγωνισμού προκάλεσαν καθυστέρηση πέραν των 15 χρόνων. Αυτό καθυστέρησε τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της Κισσόνεργας που αφορούν την κατασκευή κυματοθραυστών στην περιοχή `Πότιμα` για προστασία της ακτογραμμής από την διάβρωση και την παράλληλη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της κοινότητας, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων