Αναπτερώνονται οι ελπίδες για τον τουρισμό

InBusinessNews  21/06/2021 20:25
Αναπτερώνονται οι ελπίδες για τον τουρισμό

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για τον τουρισμό

InBusinessNews  21/06/2021 20:25

Ελπίδες για περισσότερες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο από τον Ιούλιο και μετά δημιουργούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με φόντο τις αποφάσεις κυβερνήσεων βασικών για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας αγορών, όπως είναι η Βρετανία και η Ρωσία.  

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την πιθανότητα να εξαιρεί από την υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους από χώρες της πορτοκαλί λίστας, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, εφόσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η Κύπρος θα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες προς τις οποίες η Ρωσία θα επιτρέψει από το τέλος του μήνα τη διενέργεια ναυλωμένων πτήσεων, γεγονός το οποίο, όπως και στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να δώσει ώθηση στην κάθοδο μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στο νησί μας.

Εξάλλου, από την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου, εννέα χώρες ταξινομούνται στην πράσινη από την πορτοκαλί κατηγορία της Κύπρου, ενώ ακόμα δέκα, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, στην πορτοκαλί από την κόκκινη.

Σύμφωνα με τη νέα κατηγοριοποίηση χωρών, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα από το Υπουργείο Υγείας, από την ερχόμενη Πέμπτη θα ισχύουν τα εξής:

Χώρες  Πράσινης Κατηγορίας(Green)-Χώρες χαμηλού κινδύνου στην παρούσα φάση:

Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1) Μάλτα, 2) Πολωνία, 3) Ρουμανία, 4) Αυστρία, 5) Βουλγαρία, 6) Τσεχία, 7) Ουγγαρία, 8) Γερμανία, 9) Ιταλία, 10) Φινλανδία, 11) Σλοβακία.

Μέλη της Ζώνης Σένγκεν: 1) Ισλανδία, 2) Νορβηγία.

Τρίτες Χώρες: 1) Αυστραλία, 2) Νέα Ζηλανδία, 3) Σιγκαπούρη, 4) Σαουδική Αραβία, 5)  Νότια Κορέα, 6) Ισραήλ.

Για επιβάτες προερχόμενους από χώρες της πράσινης κατηγορίας δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου COVID-19, αλλά ούτε και αυτοπεριορισμός.

Χώρες Πορτοκαλί Κατηγορίας (Orange)-Χώρες με πιθανόν χαμηλό κίνδυνο, αλλά με μεγαλύτερη αμφιβολία σε σύγκριση με την πράσινη κατηγορία:

Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1) Πορτογαλία, 2) Ιρλανδία, 3) Λουξεμβούργο, 4) Βέλγιο, 5) Δανία, 6) Εσθονία, 7) Γαλλία, 8) Ελλάδα, 9) Κροατία, 10) Λετονία, 11) Λιθουανία, 12) Σλοβενία, 13) Σουηδία.

Τρίτες Χώρες: 1) Κίνα (περιλαμβανομένου και του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου), 2) Ηνωμένο Βασίλειο, 3) Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 4) Ιαπωνία.

Οι επιβάτες που προέρχονται από τις χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας, απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Χώρες κόκκινης κατηγορίας (Red)-Χώρες αυξημένου κινδύνου συγκριτικά με τις χώρες της πράσινης και της πορτοκαλί κατηγορίας:

Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 1) Ισπανία, 2) Ολλανδία

Μικρά κράτη: 1) Ανδόρα, 2) Μονακό, 3) Πόλη του Βατικανού, 4) Σαν Μαρίνο.

Μέλη της Ζώνης Σένγκεν: 1) Ελβετία, 2) Λιχτενστάιν.

Τρίτες Χώρες: 1) Ρουάντα 2) Ρωσία, 3) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 4) Ουκρανία, 5) Ιορδανία, 6) Λίβανος, 7) Αίγυπτος, 8) Λευκορωσία, 9) Κατάρ, 10) Σερβία, 11) Ταϊλάνδη, 12) Αρμενία, 13) Γεωργία, 14) Μπαχρέιν, 15) Κουβέιτ, 16) Καναδάς, 17) Ταϊβάν, 18) Αλβανία, 19) Βόρεια Μακεδονία.

Οι επιβάτες που προέρχονται από τις χώρες της κόκκινης κατηγορίας, απαιτείται: α) Να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό και β) να προβαίνουν σε εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από τους ίδιους και επιπλέον τα άτομα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας