Η Melco Cyprus πιστή στη δέσμευσή της για αειφόρο ανάπτυξη μέσω της στρατηγικής Above & Beyond

Η Melco Cyprus παρουσιάζει τους βασικούς στόχους της για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και τη δημοσίευση της έκθεσης βιωσιμότητας της Melco, Above & Beyond για το 2020. Στην έκθεση αναδεικνύεται η αφοσίωση της Melco στην ανάπτυξη του City of Dreams Mediterranean, του πρώτου πολυθεματικού θερέτρου στην Κύπρο, σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα. Παράλληλα, καταγράφονται οι ενέργειες που υλοποιεί με σκοπό τη μείωση των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα και των απορριμμάτων, την καθαρή ενέργεια, τη χρήση αειφόρων υλικών και την εξοικονόμηση νερού, μέσω στοχευμένων πολιτικών για τη διαχείριση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών κινδύνων.

Ο Γενικός Διευθυντής του City of Dreams Mediterranean και των Cyprus CasinosC2”, κ. Grant Johnson, δήλωσε «Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας φιλοσοφίας, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Στρατηγικής Above & Beyond της Melco. Με την ευκαιρία του εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα θέλαμε να αναδείξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Εταιρεία για να δημιουργήσει ένα πολυθεματικό θέρετρο που θα είναι βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Με το City of Dreams Mediterranean στοχεύουμε στην ανάπτυξη ενός θερέτρου το οποίο θα αποτελεί  πρότυπο εφαρμογής βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών στην περιοχή. Ως εκ τούτου, παραμένουμε προσηλωμένοι στη δημιουργία ενός προορισμού που θα συνδυάζει απαράμιλλη ψυχαγωγία και παγκόσμιας κλάσης φιλοξενία και υπηρεσίες μαζί με πρακτικές που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον. Την ίδια ώρα, ως Melco Cyprus, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να υλοποιούμε νέες μεθόδους που θα βελτιστοποιούν τη λειτουργία μας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη Μεσόγειο».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Εταιρεία έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση διαφόρων μέτρων για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης σε όλες τις κατηγορίες εξοπλισμού και συστημάτων καθώς επίσης και σε επίπεδο σχεδιασμού, τα οποία περιλαμβάνουν την εγκατάσταση θερμομονώσεων, σκιάσεων πρόσοψης με βάση τον προσανατολισμό του κτιρίου και παραθύρων με χαμηλό συντελεστή σκίασης. Η εγκατάσταση φωτισμού LED και αυτόματων αισθητήρων φωτισμού, αλλά και η σύνδεση όλων των εξωτερικών φωτιστικών σε ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης επιτρέπουν ακόμη, τον αυτόματο έλεγχο του φωτισμού του City of Dreams Mediterranean και την παύση του κατά τη διάρκεια της ημέρας, οδηγώντας στην περεταίρω εξοικονόμηση ενέργειας. Μελλοντικά μέτρα που θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα, περιλαμβάνουν την εγκατάσταση προνοιών για σταθμούς επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εντός του χώρου στάθμευσης του πολυθεματικού θέρετρού.

Με στόχο την εκμηδένιση της παραγωγής αποβλήτων μέχρι το 2030, η Melco προχώρησε επίσης, σε ουσιαστικά και καινοτόμα βήματα ως προς την ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων τροφίμων. Η Εταιρεία εφαρμόζει μια σειρά πρωτοβουλιών στα θέρετρά της ανά την υφήλιο, όπως οι έλεγχοι αποβλήτων, η εγκατάσταση προηγμένης τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης για την παρακολούθηση και μείωση των αποβλήτων τροφίμων, αλλά και οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης του προσωπικού. Η κομποστοποίηση διαδραματίζει επίσης, σημαντικό ρόλο στη στρατηγική μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων της Melco, με την Εταιρεία να σχεδιάζει να εγκαταστήσει κομποστοποιητές και πολτοποιητές στο πολυθεματικό θέρετρό της στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, η Melco συνεργάστηκε στενά με γεωπόνους και άλλους ειδικούς για την ενίσχυση της οικολογίας και της βιοποικιλότητας του City of Dreams Mediterranean. Ανάμεσα στις δράσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνεται η φύτευση πέραν των 130.000 δενδρυλλίων και ενδημικών φυτών προκειμένου να επιτευχθεί η αφομοίωση του με το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα, τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Θεμελιώδους σημασίας για τη στρατηγική της Εταιρείας είναι επίσης η εξοικονόμηση νερού και η επαναχρησιμοποίηση του στον κύκλο εργασιών των θέρετρων της. Στο City of Dreams Mediterranean έχουν εγκατασταθεί ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας το οποίο μετατρέπει τα γκρίζα νερά σε καθαρό νερό για πότισμα, καθώς και παλμικό μέτρο νερού το οποίο ανιχνεύει πιθανές διαρροές. Προσαρμογές έγιναν ακόμη στα είδη υγιεινής με στόχο την εξοικονόμηση νερού, χωρίς να επηρεάζουν την εμπειρία των επισκεπτών.

Φιλοδοξώντας να καταστεί ένα από τα πιο βιώσιμα θέρετρα της περιοχής και να αποτελέσει παράδειγμα για τις μελλοντικές αναπτύξεις, το City of Dreams Mediterranean θα ανεβάσει τον πήχη της πολυτελούς φιλοξενίας και του τουρισμού ψυχαγωγίας και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας παράλληλα, σημαντικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food