Δημητριάδης: Η Κύπρος θα αποτελέσει σημαντική βάση της κρουαζιέρας

Το Ταμείο Ανάκαμψης, οι εξελίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας και ο θετικός οικονομικός αντίκτυπος που θα έχει για την Κύπρο, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού  Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης και ο Ευρωβουλευτής  Λουκάς Φουρλάς.

Σε δηλώσεις του, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού,  ο Λουκάς Φουρλάς ανέφερε ότι «τα 4 και πλέον δις ευρώ που θα εισρεύσουν στην Κύπρο το επόμενο διάστημα από το Ταμείο Ανάκαμψης, μπορούν ν’ αλλάξουν τον τόπο μας. Μπορούμε να κάνουμε μια Κύπρο καλύτερη για εμάς και τα παιδιά μας». 

Όπως είπε, με το σχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση, έχει πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση «για τις προθέσεις μας. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο με κοινή δράση, με κοινό μέτωπο, με μια δυνατή Βουλή που να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Το δίλημμα αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένο. Ή πάμε μπροστά ή επιστρέφουμε πίσω. Δεν θα πάμε πίσω. Θα ψηφίσουμε ΔΗΣΥ, τη δύναμη που απέδειξε ότι στα δύσκολα μετράνε οι πράξεις. Ψηφίζουμε Δημοκρατικό Συναγερμό διότι θέλουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Διότι ο λαϊκισμός και η μη σοβαρότητα, θα μας πάρουν και πάλι πάρα πολλά χρόνια πίσω».  

Από  πλευράς του ο Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα αποτελέσει σημαντική βάση της κρουαζιέρας.  «η σωστή διαχείριση έφερε τα αποτελέσματά της το τελευταίο διάστημα με κρουαζιερόπλοια παγκόσμιας εμβέλειας να εμπιστεύονται για πρώτη φορά την Κύπρο στα δρομολόγιά τους. Η  κρουαζιέρα θα δραστηριοποιείται στην Κύπρο για χρόνια και θα αφήσει το αποτύπωμά της με πάνω 100εκατ., ευρώ το χρόνο. Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε την πανδημία κεφαλαιοποιείται και η Κύπρος δείχνει ότι περνά στη νέα εποχή, στην επανεκκίνηση της οικονομίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσθέτοντας στις υπηρεσίες και τις οικονομικές δραστηριότητες τον τομέα της κρουαζιέρας» ανέφερε ενδεικτικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»