Ενισχύουν τη βάση τους στην Κύπρο οι αεροπορικές εταιρείες

Περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, πτήσεις και κρουαζιέρες, συνθέτουν μία υπό τις περιστάσεις αισιόδοξη εικόνα για τον τουρισμό γι' αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό προκύπτει ως το γενικό συμπέρασμα από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία ανασκοπήθηκαν τα δεδομένα και οι δράσεις της Κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, ώστε να είναι έτοιμη η Κύπρος για αυξημένο αριθμό πτήσεων και υποδοχή σημαντικού όγκου τουριστών. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι υπάρχει αισιοδοξία και πως η Κύπρος έχει προετοιμαστεί έγκαιρα, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας.

«Η προετοιμασία έφερε αποτελέσματα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Cyprus Fight Pass λειτουργεί όπως το Green Pass της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πτήσεις για 115 προορισμούς από 50 αεροπορικές εταιρείες, σε 35 χώρες. Από αυτό φαίνεται πως οι αεροπορικές ενισχύουν τη βάση τους στην Κύπρο και επενδύουν στο πρωτόκολλο που έχουμε χτίσει».

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε επίσης πως για όλη αυτή την προετοιμασία και για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα συνεργάστηκαν η Hermes Airports και τα αρμόδια Υπουργεία. «Η Κύπρος αποτελεί ένα βέλτιστο παράδειγμα», τόνισε.

Όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με Βρετανία και Ρωσία, δύο χώρες αρκετά βασικές για τον κυπριακό τουρισμό, ο κ. Καρούσος υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού όλων όσοι δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του τουρισμού.

«Όλα θα εξαρτηθούν από την ταξινόμηση που θα κάνουν η Βρετανία και η Ρωσία. Είναι θέμα χρόνου πότε θα μας αναβαθμίσουν. Κάνω έκκληση ξανά για εμβολιασμό όλων όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Ξεκινώντας απ' εκεί, μπορούμε να πρασινίσουμε», υπέδειξε.

Σχετικά με τις πτήσεις από τη Ρωσία εξήγησε πως αυτές που καταφθάνουν τώρα είναι προγραμματισμένες και ότι οι Αρχές αναμένουν τις αποφάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις ναυλωμένες.

Ανέφερε ακόμη ότι οι νέοι παίκτες στις πτήσεις ειδικά προς Ελλάδα,  θα βοηθήσουν και στη μείωση των ναύλων, κάτι που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα.

Στα θετικά προστίθενται και οι τελευταίες εξελίξεις με τις κρουαζιέρες και ιδιαίτερα με την επιλογή μεγάλων εταιρειών να δημιουργήσουν βάση στην Κύπρο. «Οι κρουαζιέρες αποτελούν ακόμη μια επιτυχία της Κύπρου. Στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε κέντρο κρουαζιερόπλοιων με τα οφέλη του. Είναι μια ευκαιρία για εμάς», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών. 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food