Ευφορία και ανακούφιση στην εστίαση-Το αίτημα για εσωτερικούς χώρους

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχή (ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α) χαιρετίζει τις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κυβέρνηση αναφορικά με τα κέντρα αναψυχής.

«Ο κόσμος της Βιομηχανίας των Κέντρων Αναψυχής και ιδιαίτερα ο κόσμος του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. παγκύπρια χαιρετίζει  και δέχεται με μεγάλη ανακούφιση την κατάργηση της απαίτησης προσκόμισης  από τους πολίτες  υγειονομικών εγγράφων στους εξωτερικούς χώρους των Κέντρων Αναψυχής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. χαιρετίζει επίσης το πρώτο βήμα που γίνεται ως προς την επέκταση του ωραρίου κατά μία ώρα , κάτι που το θεωρείται σαν η αρχή προς την πλήρη ομαλότητα, και στη λειτουργία με ωράρια που θα επιτρέπουν στους χώρους να λειτουργούν ομαλά, ορθά και αποδοτικά.

Εκφράζει επίσης ικανοποίηση για εξαγγελία της λειτουργίας των Νυκτερινών,  Μουσικοχορευτικών, Δισκοθηκών και άλλων Κέντρων Αναψυχής.

«Αυτό που αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο είναι την πρόσκληση  τους,  ώστε ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. να είναι παρών στη τελική διαμόρφωση του πρωτοκόλλου που θα διέπει την λειτουργία των χώρων αυτών για όσο θα απαιτείται  εξαιτίας της πανδημίας», αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο, το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας  και τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για την εξαγγελία των χαλαρώσεων αυτών  καθώς επίσης τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ  Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη που σε συνάντηση που είχαν άκουσαν, όπως αναφέρεται, με πολλή προσοχή τα αιτήματα του Συνδέσμου, τα έκριναν απόλυτα δικαιολογημένα και δεσμεύτηκαν να τα προωθήσουν προς την Κυβέρνηση με μοναδικό στόχο την υλοποίηση τους.

Αναφέρεται ακόμα ότι ίσως τις επόμενες μέρες να δικαιολογείται και η εξαγγελία της επαναλειτουργίας των εσωτερικών χώρων νωρίτερα της 1ης Ιουνίου. Τέλος σημειώνεται ότι παραμένουν στο τραπέζι τα αιτήματα της Βιομηχανίας για συνέχιση της στήριξης με κάθε τρόπο μέχρι την τελική επαναφορά της εκεί που πρέπει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»