ΕΤΑΠ: Η σταδιακή αύξηση τουριστών θα σταθεροποιήσει τη βιομηχανία στην επαρχία Αμμοχώστου

Την εκτίμηση ότι η σταδιακή αύξηση της έλευσης ξένων τουριστών στην Κύπρο θα σταθεροποιήσει την κατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο Λάκης Αβρααμίδης, λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ).

Πρόσθεσε ότι «αυτή τη περίοδο υπάρχουν περίπου 20 ξενοδοχεία στην επαρχία Αμμοχώστου που λειτουργούν, τα οποία κατά το πλείστο δέχονται τουρίστες από τη Ρωσία και το Ισραήλ. Την ίδια ώρα το πτητικό πρόγραμμα των ρωσικών εταιρειών, είναι ικανοποιητικό, ανάλογα με τις περιστάσεις που υπάρχουν στη Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση και την ελπίδα πως «σταδιακά οι πτήσεις από τη Ρωσία θα αυξηθούν, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση και των charter flights από τη χώρα προς την Κύπρο. Πιστεύουμε ότι με την αύξηση της έλευσης ξένων τουριστών στο νησί μας θα σταθεροποιηθεί κάπως η κατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αβρααμίδης είπε πως «φαίνεται ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα ωφελήσει και την τουριστική βιομηχανία, αφού ενδεχομένως να αλλάξει χρώμα στην κατηγορία στην οποία οι άλλες χώρες κατατάσσουν την Κύπρο. Ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί από τους επιστήμονες και τους ειδικούς, ενώ όσοι ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία, προσπαθούν να τηρούν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και ταυτόχρονα να διατηρούν τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «ευελπιστούμε ότι φέτος θα έχουμε μια πιθανώς καλύτερη τουριστική χρονιά από πέρσι. Ωστόσο επειδή η κατάσταση με την πανδημία είναι πολύ ρευστή, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή του κόσμου, αφού πλέον η μετακίνηση ανά το παγκόσμιο γίνεται εντός ολίγων ωρών».

Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς ο Λάκης Αβρααμίδης απάντησε πως «όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση, όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα την Κύπρο. Την ίδια ώρα όμως δεν ξέρουμε πώς θα γίνουν δεκτοί πίσω στη χώρα τους οι τουρίστες, που επισκέπτονται το νησί μας, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα όλους τους αρμόδιους φορείς».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «πολύ θετικό για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου το σενάριο για να επιτραπεί η διαμονή των Κυπρίων σε ξενοδοχεία από τις 10 Μαΐου». Αυτό εμπίπτει στο πρόγραμμα επιχορήγησης διακοπών που εξήγγειλε πέρσι το Υφυπουργείο Τουρισμού για τους Κυπρίους, το οποίο συνεχίζεται και φέτος, είπε και σημείωσε πως «στην επαρχία Αμμοχώστου υπάρχουν συνολικά 35 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Ο κ. Αβρααμίδης ανέφερε ακόμα ότι «το πρόγραμμα επιχορήγησης διακοπών Κυπρίων σε ξενοδοχεία θα αποτελέσει μια οικονομική ένεση στην τουριστική βιομηχανία, η οποία από τα τέλη του 2019 πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Αβρααμίδης είπε πως «αυτό το διάστημα η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου θα βγει σε προσφορές, για την ετοιμασία μιας διαδικτυακής εκστρατείας διαφήμισης  με στόχο την προώθηση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και την προσέλκυση τουρισμού. Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και θα προωθηθεί σε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως facebook, instagram και άλλα».

Σημείωσε ότι «η εφαρμογή θα αποτείνεται σε όλες τις χώρες από τις οποίες η περιοχή προσελκύει τουρίστες όπως τη Ρωσία, το Ισραήλ, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Κεντρική Ευρώπη και την Ουκρανία, ενώ θα αλλάξει σημαντικά την εμπειρία αναψυχής στην επαρχία Αμμοχώστου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εργαλείο που παρέχει πλήθος υπηρεσιών και πληροφοριών στον επισκέπτη, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σημαντικές πληροφορίες ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος».

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα