Περίπου 20 ξενοδοχεία λειτουργούν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Περίπου 20 ξενοδοχεία λειτουργούν αυτή την περίοδο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων επέδειξαν ενδιαφέρον να ανοίξουν, ώστε να είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν τουρίστες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου άρχισε από τις 4 Απριλίου να δέχεται περιορισμένο αριθμό Ρώσων τουριστών και η μόνη ξενοδοχειακή δραστηριότητα που υπάρχει είναι από αυτούς τους Ρώσους, οι οποίοι φτάνουν με πτήσεις αφού πρώτα εξασφαλίσουν ειδική άδεια». «Η ειδική αυτή άδεια σήμερα υπάρχει και αύριο μπορεί να μην υπάρχει» πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα «να βελτιωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κύπρο και να προχωρήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ούτως ώστε να μπορούν να απελευθερωθούν τα charter flights. Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το γεγονός ότι ορισμένοι τουρίστες τολμούν και έρχονται στην Κύπρο εν μέσω lockdown και ταλαιπωρούνται με διάφορους περιορισμούς, αφού δεν μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους όπως θα έπρεπε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι «τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει και άλλα ξενοδοχεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και συνολικά λειτουργούν περίπου 20. Την ίδια στιγμή ορισμένοι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων έχουν αναφέρει πως θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα, υπό την αίρεση φυσικά, ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν πριν το τέλος Ιουλίου. Από την άλλη πλευρά οι τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες έχουν αναβάλει μέχρι σήμερα 4 -5 φορές την ημερομηνία  έναρξης των διακοπών τους, ενώ η Κεντρική Ευρώπη κατέταξε την Κύπρο στην κόκκινη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποτελούμε ελκυστικό προορισμό και την ίδια ώρα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με την συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό».

Αναμένουμε, συνέχισε «το καλύτερο, δηλαδή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος. Από τη στιγμή που η Κύπρος δεν θα καταφέρει να καταταγεί στην πράσινη κατηγορία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες από τις οποίες προσελκύουμε τουρίστες, δεν θα πρέπει να έχουμε απαιτήσεις και αξιώσεις» είπε και χαρακτήρισε «εξαίρεση του κανόνα το γεγονός ότι υπάρχουν αυτοί οι λίγοι τουρίστες από τη Ρωσία, αφού η Τουρκία είναι κλειστή, η Αίγυπτος δεν έχει ανοίξει ακόμα και είμαστε κατά κάποιον τρόπο, η μοναδική τους επιλογή».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ο κ. Τάκκας είπε πως «ελπίδα όλων είναι να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο πρέπει να λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα ούτως ώστε να καταφέρουν να βάλουν το εμβόλιο όσο το δυνατό περισσότερο συμπατριώτες μας. Ένα από τα πάγια αιτήματα του ΠΑΥΞΕ είναι ότι τάχιστα πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί των ατόμων που εργάζονται ή απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία ανεξαρτήτως ηλικίας, από τους οδηγούς λεωφορείων και ταξί, τους σερβιτόρους στα εστιατόρια, τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων και γενικά όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τουρίστες».

Σημείωσε ωστόσο πως «ο τουρισμός είναι η μόνη δραστηριότητα που είναι ασφαλής στην Κύπρο, αφού όσοι φτάνουν στο νησί μας είναι είτε εμβολιασμένοι είτε έχουν αρνητικό PCR και θεωρούμε πως αυτό το διάστημα δεν διατρέχουμε κίνδυνο. Όμως θα ήταν καλό να προχωρήσουμε με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπως την Ελλάδα και σε κράτη που θεωρούνται ανταγωνιστές μας».

Αναφορικά με τους αρνητές του κορωνοϊού και όσους εναντιώνονται στον εμβολιασμό, ο Δώρος Τάκκας είπε πως «οι αρμόδιοι πρέπει άμεσα να διοργανώσουν εκστρατεία με προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, οι οποίοι να καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο για την χρησιμότητα και ορθότητα των εμβολιασμών. Ακόμα η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προνόμια στους εμβολιαζόμενους, όπως πχ. να κυκλοφορούν  χωρίς αποστολή γραπτού μηνύματος και χωρίς τη διενέργεια rapid test, και όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο ενώ όσοι δεν επιθυμούν, να υπόκεινται στους υφιστάμενους περιορισμούς».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού