ACTA: Τα sms είναι ένα αστείο όταν απευθύνονται για τουρίστες

Αν δεν φροντίσουμε να διορθώσουμε πράγματα και να έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, "θα έχουμε μια τραγική χρονιά τουριστικά", πολύ χειρότερη και από την περσινή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Χάρης Παπαχαραλάμπους, σημειώνοντας ότι κινδυνεύουμε άμεσα για ακόμη μια χαμένη τουριστική χρονιά.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως η κατάσταση με τον τουρισμό είναι πολύ δύσκολη κι ότι απουσιάζει το πλάνο, ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται με την κακή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τουριστικές κρατήσεις αφού κι εκείνες οι ελάχιστες που υπήρχαν χάνονται τώρα για τον Απρίλιο και Μάιο.

«Με την επιδημιολογική κατάσταση που έχουμε και με την έλλειψη πλάνου από τους αρμοδίους, τα προβλήματα μεγαλώνουν και δεν ξέρουμε αν το Καλοκαίρι θα έχουμε κάποιους αριθμούς που να αξίζουν να αναφερθούν», σημείωσε.

Τόνισε ότι τα πράγματα γίνονται κάθε ημέρα όλο και χειρότερα, με αποτέλεσμα να γίνονται βήματα προς τα πίσω κι όχι εμπρός. «Αν δεν φροντίσουμε τα πράγματα που είναι υπό τον έλεγχο μας, να έχουμε ένα σωστό υπόβαθρο και να βγούμε με σωστές λύσεις, το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσει ο τουρισμός φέτος», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, για τον Απρίλιο και Μάιο οι κρατήσεις ήταν από Αγγλία, Ισραήλ και Ρωσία. Εξήγησε ότι αυτή την στιγμή η ρωσική αγορά έχει κλείσει εντελώς και δεν μπορούν να πετάξουν οι Ρώσοι ύστερα από σχετική απόφαση. Σε σχέση με τους Ισραηλινούς υπάρχουν περιορισμοί τόσο από πλευράς μας αλλά και από πλευράς τους.

Επεσήμανε ότι δύο έξοδοι που δίνουν τα sms για την κυκλοφορία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για ένα τουρίστα που θέλει να περάσει τις διακοπές του στην Κύπρο.

«Δεν θα έρθει κανένας τουρίστας και να μην μπορεί να βγει από το ξενοδοχείο του. Τα sms είναι ένα αστείο όταν απευθύνονται για τουρίστες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι τουρίστες δεν θα έχουν επαφές με τους Κύπριους. Θα πάνε στην θάλασσα, στα μπάνια τους να περάσουν την ώρα τους», είπε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Σημείωσε ότι από την Αγγλία οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν αναβάλει τις πτήσεις τους, μέχρι τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου γιατί ο Μάιος και Ιούνιος χάνονται.

«Από ό,τι φαίνεται θα είμαστε στην πορτοκαλί λίστα με αντίθεση με την Ελλάδα που κατάφερε και ξεχώρισαν κάποιες πράσινες τουριστικές περιοχές και θα δουλέψουν με την αγγλική αγορά. Στην Κύπρο ο Άγγλος τουρίστας που θα έρθει, θα πάει πίσω για να κάνει καραντίνα δέκα ημερών και να πληρώσει και τρία PCR τεστ», σημείωσε.

Τόνισε ότι στην αναθεώρηση που θα γίνει μέσα στον Ιούνιο αν και εκεί θα είμαστε στην πορτοκαλί ή κόκκινη λίστα της Αγγλίας, αυτό σημαίνει ότι θα χαθεί ολόκληρη χρονιά.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι η ζήτηση είναι τόσο λίγη που τα ξενοδοχεία αναθεωρούν τις ημερομηνίες που θα ανοίξουν. Εξήγησε ότι επειδή υπάρχουν μόνο λίγα ξενοδοχεία που είναι ανοικτά, αυτό κάνει δύσκολη την επιλογή του τουρίστα για το πού θα διαμένει.

«Δεν κάνει νόημα από κόκκινη χώρα να ζητούμε μέσα σε 72 ώρες να κάνουν PCR τεστ και να το πληρώνουν. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να αντικατασταθεί με rapid test, το οποίο θα παίρνεις το αποτέλεσμα πριν φύγεις από το αεροδρόμιο. Αναμένοντας το αποτέλεσμα PCR τεστ, βάζεις τον τουρίστα στο λεωφορείο και τον παίρνεις στο ξενοδοχείο. Μετά βρίσκεται θετικός, που σημαίνει ότι εκείνοι που κάθονταν κοντά του πρέπει να μπουν σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς στον κόσμο της τουριστικής βιομηχανίας, αφού κάτι τέτοιο το έχουν κάμει όλες οι τουριστικές χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα