Πόλος έλξης η Κύπρος για τους τουριστικούς πράκτορες

Αρκετά ψηλά στην ατζέντα των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων βρίσκεται η Κύπρος ως προορισμός, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο διαδικτυακό συνέδριο του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) με τίτλο «The challenges facing the restart of Cyprus Tourism» με στόχο τις προοπτικές της Κύπρου σε σχέση με την ανάκαμψη του τουρισμού.

Κατά τις εναρκτήριες ομιλίες τους, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, τονίστηκε η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στους τουριστικούς πράκτορες και στα ξενοδοχεία. Οι δύο δεσμεύτηκαν για ένα ασφαλές πλαίσιο, όπου θα μπορεί η Κύπρος να προσφερθεί ως προορισμός και θα μπορούν οι πράκτορες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για τους πελάτες τους.

Διαβάστε ακόμα: 

Σε ευρωπαϊκά χέρια η Cyprus Airways

Κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο το Λιμάνι της Λεμεσού

Ρωτούν συνεχώς από το εξωτερικό για την επιδημιολογική μας εικόνα

«Σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες. Αρκετές εταιρείες είδαν την δική μας προσέγγιση αρκετά θετικά» και αναφέρθηκε στον τρόπο διαχείρισης τουριστών με πιστοποιητικά εξετάσεων ή εμβολιασμών ανέφερε ο κ. Καρούσος ενώ εκτίμησε ότι «θα είμαστε πολύ καλύτερα από πέρσι και με την στήριξη από τα ξενοδοχεία θα είναι πολύ βοηθητική στην προσπάθεια μας να ανακινήσουμε την οικονομία».

Από πλευράς του ο κ. Περδίος τόνισε απευθυνόμενος προς τους συνομιλητές του, πως «έχουμε κάνει αρκετά και έχουμε προνοήσει για να σας κρατάμε ενήμερους. Η δική σας στήριξη είναι σημαντική. Σας κατανοούμε, είμαστε εδώ για εσάς, να σας βοηθήσουμε».

Ο Tim Bachmann, CEO της Hotelplan Suise, ανέφερε ότι «η Κύπρος είναι ο πιο σημαντικός προορισμός για παραλία. Ακόμα κι από την Τουρκία» και έκανε λόγο για επέκταση της εταιρείας στην αγορά αλλά και της τουριστικής περιόδου. «Όσα έχω ακούσει με έχουν ικανοποιήσει. Βλέπω διαφανείς και δυνατούς συνεργάτες» κατέληξε.

Εκ μέρους της Easyjet Holidays, o Commercial & Sourcing Director, Paul Bixby, μίλησε για τα χαρακτηριστικά της αγοράς από την Βρετανία αυτή τη στιγμή και ότι υπάρχει τεράστια ευκαιρία για την Κύπρο τον ερχόμενο χειμώνα.

Η Helen Caron, Purchasing Director από την Tui Group, μιλώντας επίσης για τους Βρετανούς πελάτες του ομίλου που εκπροσωπούν το 60%, ανέφερε ότι τα ταξίδια θα μπορούν να ξεκινήσουν 17 Μαΐου εάν είναι εφικτό και πως για την Κύπρο «Θα ξεκινήσουμε να φέρνουμε τουρίστες από χώρες της Ευρώπης από τις αρχές Μαΐου, κι αυτό είναι καλό νέο».

Επιπρόσθετα, ο Taras Demura CEO της TUI Russia & CIS, εξέφρασε την ανάγκη να πεισθεί η ρωσική κυβέρνηση να ανοίξει τις πτήσεις.

Ο Steve Heapy, CEO της Jet2 & Jet2 Holidays, σημείωσε ότι θα αρχίσουν να προσφέρουν ταξίδια 24 Ιουνίου για να μπορέσουν να έχουν καλύτερη εικόνα για τα κριτήρια που θέτει η βρετανική κυβέρνηση.

Η Nina Hornewall, Senior Vice President & Commercial Director της Apollo, έκανε επίσης λόγο για σχέδια επέκτασης του ομίλου στην κυπριακή αγορά με συγκεκριμένους στόχους για την Κύπρο. Ωστόσο υπάρχουν εμπόδια για φέτος. «Είμαστε φιλόδοξοι για την Κύπρο, αλλά αυτό το καλοκαίρι θα είναι ακόμη ένα δύσκολο, επειδή χάθηκε ακόμη μια σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να ταξιδέψουμε από τη Σουηδία εάν είναι εφικτό» σχολίασε.

Ο Σώτος Στεφάνου, της Aeolos Cyprus Travel και Mananging Director bookcyprus.com, τόνισε την σημασία της τεχνολογίας για τους τουριστικούς πράκτορες και πόσο τα διαδικτυακά εργαλεία βοήθησαν στο να επιβιώσει η βιομηχανία.

Τέλος, ο Χρίστος Αγγελίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων, δήλωσε  στο καταληκτικό του σχόλιο ότι «η Κύπρος παραμένει στην κορυφή και προτεραιότητα για όλες τις αγορές κι αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Μπορεί να είναι η βάση για νέα αρχή».

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση