Έκκληση ΠΑΣΥΞΕ Πάφου για άνοιγμα ξενοδοχείων για τους Κύπριους

Έκκληση προς το Κράτος απευθύνει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου να επιτρέψει στους Κύπριους να επισκέπτονται τα ξενοδοχεία και να προχωρήσει τάχιστα το πρόγραμμα εμβολιασμού των ξενοδοχοϋπαλλήλων, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Θάνο Μιχαηλίδη, ο οποίος σημείωσε πως έτσι θα γίνει εφικτή η σωστή επανεκκίνηση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα πλείστα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου είναι κλειστά, σημειώνοντας πως αυτή την περίοδο επαναλειτούργησαν μόνο δέκα ξενοδοχειακές μονάδες.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα σαν βιομηχανία συνέχισε, εστιάζεται στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως, διότι δεν υπάρχουν ακόμη ξεκάθαρες ημερομηνίες επανεκκίνησης του τουρισμού.

Ακόμη, συμπλήρωσε, και για τη Βρετανία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για την επαρχία Πάφου και που αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Μαΐου, θα πρέπει να διασαφηνιστεί παράλληλα ότι η Κύπρος θα είναι μια από τις χώρες που θα μπορούν να έρχονται οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειάζονται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. 

Όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης, τα επιδημιολογικά μας στοιχεία πρέπει να είναι τόσο καλά που να επιτρέπουν στην Κύπρο να θεωρείται μια ασφαλή χώρα για τουρισμό. 

Ακολούθως εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, αλλά και για μια πιθανή κατάταξη της Κύπρου σε μια λίστα από χώρες που θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα οι επισκέπτες της. 

Εκτίμησε ακόμη πως το άλλο που θα συμβάλει κατά πολύ στην επανεκκίνηση των ξενοδοχείων της Πάφου, λίγο πιο νωρίς, είναι να επιτραπούν οι επισκέψεις των Κυπρίων στις ξενοδοχειακές μονάδες. 

Όπως είναι τώρα, εάν τα ξενοδοχεία της Πάφου παραμείνουν κλειστά μέχρι και τον Μάη, που έτσι διαφαίνεται, όπως είπε, "αντιλαμβάνεστε ότι και αυτοί που θέλουν να κλείσουν διακοπές προς το τέλος του Μάη και το ξενοδοχείο είναι κλειστό, αυτό λειτουργεί αρνητικά για τον τουρίστα", συμπλήρωσε. 

Κατέστησε δε σαφές πως πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων,  έστω και αν αυτά θα υπολειτουργούν, ώστε να είμαστε σε θέση να λέμε πως η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Πάφου πλέον έχει ανοίξει. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου επεσήμανε πως τα ξενοδοχεία έχοντας εμπειρία από πέρσι τηρούν όλα τα πρωτόκολλα .

Είπε ακόμη πως  οι αριθμοί των Κυπρίων που θα επισκεφτούν τα ξενοδοχειακά καταλύματα είναι πάρα πολύ μικροί σε σχέση με τον αριθμό των δωματίων που υπάρχουν στα ξενοδοχεία.

Επεσήμανε ακόμη πως λόγω και της χαμηλής επισκεψιμότητας, θα υπάρχει άπλετος χώρος μεταξύ των πελατών, δεν διατρέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο οι πελάτες, προσθέτοντας πως τα ξενοδοχεία  δεν είναι τόπος που υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα για την μετάδοση του ιού.

Σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα , ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είχαν ζητήσει  ως ξενοδόχοι να μπορούν να εμβολιαστούν νωρίς, ούτως ώστε, να είναι σε θέση να ανακοινώσουν ότι ο κόσμος που εργάζεται στα ξενοδοχεία είναι εμβολιασμένος.

Δυστυχώς  σημείωσε, επί του παρόντος δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε απάντηση. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως οι κρατήσεις που γίνονται είναι πάρα πολύ λίγες, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του μη μπορώντας να πει, όπως ανέφερε, ότι είναι αισιόδοξοι και έτοιμοι να ξεκινήσουν,

Όσον αφορά την αγορά του Ισραήλ σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει να έρχονται τουρίστες ωστόσο το ποσοστό αφίξεων τουριστών από το Ισραήλ ακόμη είναι χαμηλό. Υπάρχει, παρατήρησε, “κάποια εισροή από το Ισραήλ αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή θα αυξηθεί”. 

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης χαιρέτησε την έναρξη των γαμήλιων τελετών, σημειώνοντας πως αυτή ανακοίνωση αποτελεί θετικό βήμα. Ωστόσο συμπλήρωσε  πρέπει να ξεκαθαρίσει τάχιστα κατά πόσο τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν ώστε οι καλεσμένοι να είναι σε θέση να διαμένουν στα ξενοδοχεία  μετά της τέλεση της γαμήλιας τελετής ή κατά την περίοδο του προγραμματισμού της.

Δυστυχώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία, με όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα, κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024