Emirates SkyCargo: Ο πρώτος αερομεταφορέας εμπορικού φορτίου που παραδίδει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19

Η Emirates SkyCargo γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τετάρτη 07 Απριλίου, ανακοινώνοντας ότι έγινε ο πρώτος αερομεταφορέας εμπορικού φορτίου στον κόσμο που έχει μεταφέρει περισσότερες από 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 στις πτήσεις της, από τοποθεσίες παραγωγής σε 50 προορισμούς στο δίκτυό της μέσω του Ντουμπάι. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε πάνω από 220 τόνους εμβολίων, έξι διαφορετικών ειδών. Επιπλέον, η Emirates SkyCargo έχει μεταφέρει περισσότερους από 100 τόνους συρίγγων σε όλο τον κόσμο για να υποστηρίξει τη χορήγηση εμβολίων.

Ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo δήλωσε: «Η Emirates SkyCargo είναι περήφανη που έχει φτάσει το ορόσημο της παράδοσης 50 εκατομμυρίων εμβολίων COVID-19, λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ως κοινωνικά υπεύθυνος παγκόσμιος αερομεταφορέας, οι ενέργειές μας κατά το τελευταίο έτος είχαν πάντα ως στόχο να βοηθήσουν τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο, και ιδίως εκείνες στις αναπτυσσόμενες χώρες, να ανακάμψουν από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ηγηθήκαμε της προσπάθειας της παγκόσμιας βιομηχανίας αερομεταφορών και δουλέψαμε μαζί με τους συνεργαζόμενους οργανισμούς μας για τη γρήγορη διανομή εμβολίων COVID-19 μέσω του Ντουμπάι στον υπόλοιπο κόσμο».

Η Emirates SkyCargo παρέμεινε ευέλικτη και δυναμική σε όλη την πανδημία του COVID-19, ανταποκρινόμενη γρήγορα στις νέες ανάγκες που προέκυψαν και διασφαλίζοντας τη διατήρηση της διεθνούς συνδεσιμότητας και τη μεταφορά απαραίτητων αγαθών σε όλο τον κόσμο. Ο αερομεταφορέας ήταν ένας από τους πρώτους στον κόσμο που χρησιμοποίησε επιβατικά αεροσκάφη αποκλειστικά για τη μεταφορά εμπορικού φορτίου όπως εξοπλισμού προσωπικής προστασίας, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμακευτικών προϊόντων και τροφίμων. Μέσα σε ένα χρόνο, η Emirates SkyCargo πραγματοποίησε περισσότερες από 27.800 πτήσεις και μετέφερε πάνω από 100.000 τόνους απαραίτητων εμπορευμάτων.

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, η Emirates SkyCargo δημιούργησε έναν αεροπορικό πιστοποιημένο κόμβο για τη διανομή εμβολίων COVID-19 στο Ντουμπάι. Με την εξελιγμένη υποδομή και την εκτεταμένη χωρητικότητα αποθήκευσης, η Emirates SkyCargo έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες εμβολίων COVID-19 από τις τοποθεσίες παραγωγής, να αποθηκεύσει τα εμβόλια στο Ντουμπάι και στη συνέχεια μέσω των πτήσεων φορτίου της να αναπληρώνει τακτικά τις προμήθειες εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες με περιορισμένη υποδομή ψυχρής αλυσίδας.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Emirates SkyCargo συνεργάστηκε με κορυφαίες οντότητες με έδρα το Ντουμπάι, την DP World, τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη και τα αεροδρόμια του Ντουμπάι σχηματίζοντας την Dubai Vaccine Logistics Alliance προκειμένου να αξιοποιήσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του Ντουμπάι ως σημαντικού παγκόσμιου κόμβου διανομής για τα εμβόλια COVID-19. Τον Φεβρουάριο του 2021, η Emirates SkyCargo υπέγραψε συμφωνία με τη UNICEF για να δώσει προτεραιότητα στη μεταφορά εμβολίων COVID-19 υποστηρίζοντας την COVAX facility, παγκόσμια πρωτοβουλία που στοχεύει στη δίκαιη παγκόσμια διανομή εμβολίων.

Με έναν σύγχρονο στόλο αποδοτικών αεροσκαφών ευρείας ατράκτου και δίκτυο που επί του παρόντος εκτείνεται σε περισσότερους από 130 προορισμούς σε έξι ηπείρους, σε συνδυασμό με τη στρατηγική γεωγραφική θέση του υπερσύγχρονου πιστοποιημένου κόμβου στο Ντουμπάι, η Emirates SkyCargo αποτελεί βασικό παγκόσμιο παίκτη για την ασφαλή και ταχεία παγκόσμια διανομή των εμβολίων COVID-19.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο της Emirates SkyCargo εδώ.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024