Περδίος: Θέμα χρόνου το άνοιγμα των ξενοδοχείων για τους Κύπριους

Δεν γνωρίζω πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία για τον εγχώριο τουρισμό, αλλά πιστεύω ότι το άνοιγμα για τους Κύπριους δεν είναι μακριά, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Μετά το άνοιγμα της εστίασης φαίνεται ότι γενικά τα πρωτόκολλα τηρούνται και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει σχετική απόφαση, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τη δεδομένη στιγμή που κάνουμε τη συζήτηση δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη ημερομηνία».

Το άνοιγμα είναι θέμα χρόνου, είπε ο κ. Περδίος, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που επιθυμεί το υφυπουργείο, καθώς έχει ενισχυθεί το σχέδιο του εγχώριου τουρισμού, το οποίο θα τρέξει με το άνοιγμα των ξενοδοχείων μέχρι και το τέλος Μαΐου.   

 

65 αγορές ανοικτές για την Κύπρο

Εκείνο που μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους σε σχέση με το 2020 είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές για την Κύπρο 65 αγορές ενώ πέρσι το άνοιγμα μεταφέρθηκε στα μέσα Ιουνίου, είπε ο υφυπουργός Τουρισμού για τη φετινή κατάσταση στον τουρισμό.

Διαβάστε ακόμα: 

Η CTC ζητά εκατομμύρια, όχι λέει το ΥΠΕΣ

Ξεκινά η κατασκευή του Volta στο NEO PLAZA

«Πέρσι δεν άνοιξε ποτέ η Ρωσία, δεν άνοιξε ποτέ το Ισραήλ, η Βρετανία άνοιξε στα μέσα Αυγούστου και για δύο μήνες μόνο, η Ουκρανία δεν άνοιξε ποτέ, οι αραβικές χώρες δεν άνοιξαν ποτέ, οι ΗΠΑ δεν άνοιξαν ποτέ, η Γαλλία άνοιξε για ένα μήνα, η Ολλανδία άνοιξε για ένα μήνα, άρα ουσιαστικά πέρσι είχαμε τρεις- τέσσερις αγορές, μόνο», σημείωσε, εξηγώντας ότι είναι πολύ διαφορετικό να μιλούμε για 65 ανοικτές αγορές, χωρίς περιορισμούς στις πτήσεις και καραντίνα, από την 1η Απριλίου και μετά.

Ως χώρα έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε για να θεωρείται η Κύπρος ανοικτή, με τα πρωτόκολλα μας, με τη στρατηγική ανοίγματος μας, με τις ενημερώσεις προς το εξωτερικό, είπε επίσης ο κ. Περδίος, συμπληρώνοντας ότι από εδώ και πέρα εξαρτόμαστε από τις δικές τους αποφάσεις.  

 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ