TourInvest Cyprus

ΣΤΕΚ: Ήρθε η ώρα του εγχώριου τουρισμού

InBusinessNews  07/04/2021 18:37
ΣΤΕΚ: Ήρθε η ώρα του εγχώριου τουρισμού
TourInvest Cyprus

ΣΤΕΚ: Ήρθε η ώρα του εγχώριου τουρισμού

InBusinessNews  07/04/2021 18:37

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θεωρεί πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να επιτραπεί στους Κύπριους πολίτες να επισκεφθούν και να διαμείνουν σε ξενοδοχειακές μονάδες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες χαλαρώσεις στους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία αλλά και την εμπεριστατωμένη άποψη επιστημόνων υγείας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΤΕΚ καλούν την κυβέρνηση να δώσει όσο το δυνατό συντομότερα την έγκρισή της, ώστε να μπορούν και οι Κύπριοι να διαμείνουν στα ξενοδοχεία της χώρας», σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Άλλωστε, συνεχίζει η ανακοίνωση, από την στιγμή που επιτρέπεται στους Κύπριους πολίτες να επισκεφθούν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, όπου ο συγχρωτισμός είναι πιο έντονος, θα πρέπει να τους επιτραπεί και η διαμονή σε μεμονωμένα δωμάτια, όπου προφανώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος του συγχρωτισμού.

«Από την στιγμή που έχει ξεκινήσει η κάθοδος τουριστών από άλλες χώρες, οι οποίοι διαμένουν σε ξενοδοχειακές μονάδες, δεν υπάρχει λόγος να μην τυγχάνουν και οι Κύπριοι παρόμοιας αντιμετώπισης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες τήρησαν και εξακολουθούν να τηρούν στο απόλυτο τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας.

Βελτιστοποίηση και ενοποίηση των πρωτοκόλλων

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και την επιδημιολογική ομάδα τρόπους βελτίωσης των πρωτοκόλλων λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε να διασφαλιστεί η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για μη διασπορά του ιού, και ταυτόχρονα να μην τίθενται αχρείαστοι περιορισμοί και απαγορεύσεις που θα μετατρέπουν σε αχρείαστη και ανώφελη ταλαιπωρία τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα», προσθέτει ο κ. Βαβλίτης. Ο ΣΤΕΚ θεωρεί πως το ιδανικό είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πρωτόκολλο το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους παρεμφερείς, με τον τομέα της φιλοξενίας, τομείς.  

Την ίδια ώρα, ο ΣΤΕΚ θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό όπως οι πρώτοι επισκέπτες από το εξωτερικό, αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Αυτοί οι πρώτοι τουρίστες, έστω και λίγοι, θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας κατά την επιστροφή στις χώρες τους και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι -υπό τα δεδομένα της εποχής- θα μεταφέρουν τα θετικότερα μηνύματα από την εμπειρία τους στη χώρα μας. Όπως όλα καταδεικνύουν, και η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον τομέα. Είναι αναγκαίο η εικόνα που θα εκπέμπουμε στο εξωτερικό, να είναι ισχυρότερη από αυτήν των ανταγωνιστικών μας προορισμών», τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

Τέλος, ο ΣΤΕΚ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του όπως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του τομέα της φιλοξενίας, να τύχουν προτεραιότητας στη διαδικασία εμβολιασμού, αμέσως μετά από τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία τους καθιστούν ευπαθείς έναντι του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας