Το όραμα της Hermes Airports για Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Hermes Airports παραμένει πιστή στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία βοηθώντας με τη σειρά  της στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Από το 2009, η διαχειρίστρια εταιρία των δυο αεροδρομίων της Κύπρου, έχει εκπονήσει μια αναπτυξιακή στρατηγική με σκοπό να μετατρέψει σε πιο αποδοτικές τις εγκαταστάσεις της ενώ παράλληλα, καλλιεργεί μια περιβαλλοντική κουλτούρα τόσο στους εργαζομένους της όσο και στις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται. Ήδη, τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έχουν κατακτήσει το ACA Level 3+, πιστοποιώντας έτσι τη λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο εκδίδεται από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων.

Παράλληλα, την επόμενη δεκαετία η εταιρία θα εφαρμόσει νέες «πράσινες» τεχνολογίες ενώ θα ενδυναμωθεί περαιτέρω η πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς η Hermes προσεγγίζει σφαιρικά και μεθοδικά τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, βασισμένο στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, η εταιρία υλοποιεί ένα δομημένο σύστημα ενσωματώνοντας διεθνείς πρακτικές, εξισορροπώντας τους στόχους της Πράσινης συμφωνίας.

Η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, τόνισε πως “Για περισσότερο από 10ετία, η Hermes Airports στηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς η προστασία και η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι ένας απ’ τους πρωταρχικούς μας στόχους. Σκοπός μας είναι να μηδενίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από την λειτουργία των κτιρίων μέσα στα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, βοηθάμε την υπόλοιπη κοινότητα των αεροδρομίων έτσι ώστε όλοι μαζί να αποτελούμε ένα συνεκτικό ιστό για την προστασία του περιβάλλοντος αντανακλώντας έτσι τις αναδυόμενες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης και τα παγκόσμια πρότυπα”.

 

 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024