Πισσούρι: Σειρά έργων στο σμαράγδι της δυτικής Λεμεσού

Το Πισσούρι είναι ένας ευλογημένος τόπος, προικισμένος με πολλές ομορφιές, όπου βουνό και θάλασσα εναλλάσσονται αρμονικά και η γραφικότητα του παραδοσιακού του πυρήνα, μαγεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η ανάδειξη του χωριού ως ένας εναλλακτικός τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών είναι ένα από τα κυριότερα μελήματα του κοινοτικού συμβουλίου, τονίζεται σε ρεπορτάζ της «Επιχειρηματικής Λεμεσού» του ΕΒΕ Λεμεσού. 

Ρυθμιστικό σχέδιο της παραλίας
Στα πλαίσια αυτά όπως δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πισσουρίου, Λάζαρος Λαζάρου εντός των ημερών προκηρύσσεται διαγωνισμός προσφορών για την ανάθεση σε μελετητή του ρυθμιστικού σχεδίου της παραλίας του Πισσουρίου.

Υπό σχεδιασμό βρίσκεται επίσης η δημιουργία νέου πεζόδρομου στον κόλπο Πισσουρίου, ο οποίος θα δώσει λύσεις και στο πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας. 

Το παραλιακό μέτωπο έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί και φωταγωγηθεί με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και εξοπλιστεί με υπαίθρια όργανα γυμναστικής. 

Επεκτάσεις και εξωραϊσμός
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και ο σχεδιασμός για την επέκταση του πλακόστρωτου στο κέντρο της κοινότητας, ο εξωραϊσμός της εισόδου της Πισσουρίου, καθώς και η δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών και μονοπατιών της φύσης (το κράτος ανακήρυξε το χωριό Πράσινη Πρωτεύουσα Κύπρου το 2019).  

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κοινότητα», τόνισε ο Λάζαρος Λαζάρου, είναι η μετακίνηση του εδάφους στην περιοχή των Λιμνών. Για την αντιμετώπιση του, ολοκληρώθηκε περί τα τέλη Ιανουαρίου η μελέτη που ανάθεσε το κράτος σε ξένη εταιρεία και θα ξεκινήσει άμεσα η ετοιμασία των όρων των προσφορών, προκειμένου μέχρι τον Μάιο να ξεκινήσουν τα έργα συνολικού ύψους €33 εκατ., που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιχωματώσεις, πασσαλώσεις και αποστράγγιση του εδάφους της περιοχής.» 

Τα τελευταία χρόνια, όπως υπέδειξε ο κοινοτάρχης, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την πρόοδο του Πισσουρίου. Ο παλιός αστυνομικός σταθμός μετατράπηκε σε πολυδύναμο κέντρο. Ήδη λειτουργεί στο κτίριο καφετέρια και δυο μικρές αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ υπό διαμόρφωση βρίσκεται το Μουσείο Χαλουμιού.

Μέσα στον χρόνο θα ξεκινήσει και η λειτουργία του νέου περιφερειακού αστυνομικού σταθμού στο αναπαλαιωμένο παλιό δημοτικό σχολείο της κοινότητας, ενώ ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού. Εδώ και μερικούς μήνες, ανέφερε ο Λάζαρος Λαζάρου, λειτουργούν στο ανακαινισμένο κτήριο της πρώην ΣΠΕ, τα νέα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου Πισσουρίου. 

Στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκεται και η μετατροπή των παλιών γραφείων του κοινοτικού συμβουλίου στην κεντρική πλατεία, σε βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλής χρήσης. 

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024