Eστιάζουν σε Κύπρο και Ελλάδα οι Αυστριακές Αερογραμμές

Σε εντονότερη ζήτηση για ταξίδια διακοπών κατά τη θερινή περίοδο υπολογίζουν οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines-AUA), και στο πλαίσιο αυτό στο επίκεντρο του θερινού προγράμματός τους βρίσκονται η Ελλάδα και η Κύπρος, όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του θερινού προγράμματος πτήσεων, με τη φάση κράτησης για την περίοδο των διακοπών 2021 να ξεκινά αυτήν τη στιγμή. 

Σύμφωνα με τις πρώτες λεπτομέρειες του προγράμματος, θα υπάρχουν, για παράδειγμα, έως και δέκα πτήσεις την εβδομάδα προς το Ηράκλειο της Κρήτης ή 16 προς την Λάρνακα, ενώ αυξημένη συχνότητα πτήσεων προβλέπεται για Ρόδο, Μύκονο, Κω, όπως επίσης για Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ιμπιζα, Κατάνια και Κανάριους Νήσους, με το σύνολο των πτήσεων προς προορισμούς διακοπών, να ανέρχεται, με σημερινή προοπτική, σε 150 την εβδομάδα.

"Αναμένουμε αυξημένη ζήτηση στον τουριστικό τομέα το καλοκαίρι και ως εκ τούτου αυξάνουμε από τον Ιούλιο την προσφορά μας σε προορισμούς διακοπών έως και 20%", δήλωσε κατά την παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος της AUA Μίχαελ Τρεστλ. Γενικά, οι Αυστριακές Αερογραμμές -που είναι μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa-θέλουν να αυξήσουν σταδιακά και πάλι το πρόγραμμα πτήσεων, ανάλογα βέβαια με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Έπειτα από μια μικρή κορύφωση κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οι προσφορές πτήσεών τους μειώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στο 15% του επιπέδου πριν από την κρίση, και τώρα ο στόχος είναι να είναι περίπου στο 20% μιας κανονικής περιόδου τον Μάρτιο και από τον Απρίλιο στο 30%.

Περισσότεροι από 20 προορισμοί θα ξαναρχίσουν με το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων της Βαρκελώνης, του Ντουμπρόβνικ, της Φλωρεντίας, του Γκέτεμποργκ, του Κόσιτσε, της Κρακοβίας, της Λβιβ, της Οδησσού και του Όσλο. Στη βάση του νέου πτητικού προγράμματος, θα πρέπει να εξυπηρετηθούν επίσης ξανά ορισμένοι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, όπως το Αμμάν, η Μπανγκόκ, το Σικάγο και το Τόκιο, που επιστρέφουν στο πρόγραμμα πτήσεων σε διηπειρωτικές διαδρομές, ενώ, προς το παρόν δεν υπάρχουν πτήσεις προς τη Νότια Αφρική λόγω της πανδημίας η οποία δεν είναι προορισμός για το καλοκαίρι, ακόμη και σε "κανονικά" χρόνια.

Για πρώτη φορά από το 2009, οι Αυστριακές Αερογραμμές θα επιστρέψουν από τα τέλη Μαρτίου με πτήσεις από τη Βιέννη προς το Αννόβερο στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2021, καθώς η διαδρομή πραγματοποιούνταν έως τώρα από την Eurowings.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων