Υπ. Μεταφορών: Eπέκταση Σχεδίου Κινήτρων για αερογραμμές ενέκρινε η Κομισιόν

Την επέκταση της εφαρμογής του Σχεδίου Κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19 μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021, συνολικού κόστους 6,3 εκ. ευρώ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. 

Σκοπός του σχεδίου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η επαναφορά της συνδεσιμότητας της Κύπρου με την Ευρώπη και όλο τον υπόλοιπο κόσμο και η στήριξη της οικονομίας της Κύπρου, αναφέρει το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση, στην οποία ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος εκφράζει ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του αιτήματος και «την στήριξη που προσφέρει στη δύσκολη αυτή περίοδο».

Διαβάστε ακόμα:

Στα υβριδικά με ρυθμούς χελώνας

Δεν αλλάζουν οι μετοχικές ισορροπίες στην N.K. Shacolas Holdings

O νέος σταθμός στην καριέρα του Κυριάκου Ζηντίλη

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, το σχέδιο εφαρμόστηκε από την 1η Ιουλίου 2020 και στον βαθμό που η πανδημία το επέτρεψε έγινε αποδεκτό και έτυχε αξιοποίησης από όλες τις αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν πτήσεις που συνδέουν την Κύπρο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναφέρει επίσης ότι το σχέδιο αναμένεται να τύχει αξιοποίησης από αεροπορικές εταιρείες, ικανοποιώντας τις αρχές της νομιμότητας, διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης και προσθέτει πως το ύψος της επιχορήγησης θα παραχωρείται με βάση το ποσοστό πληρότητας του αεροσκάφους.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι για υποβολή σχετικών αιτήσεων ή / και εξασφάλιση πρόσθετων πληροφοριών, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Εταιρείας Hermes Airports Ltd στην ιστοσελίδα: hermesairports.com.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024