Ακόμη ένα Ευρωπαϊκό Βραβείο στην Τουριστική Πάφο

Το διεθνές δίκτυο Creative Tourism Network με έδρα την Βαρκελώνη, μέσα στα πλαίσια των ετήσιων διεθνών βραβείων για το 2020  ανακήρυξε  την Πάφο ως Best Strategy in Creative  Tourism Development. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι, η διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση σχετικής πρότασης που ετοίμασε και κατάθεσε τον  Νοέμβριο του 2020 η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας  Πάφου.

H “ Πάφος” όπως επεσήμανε, μέσα  από δεκάδες άλλους καταξιωμένους προορισμούς διακρίθηκε ως Best STRATEGY in Creative Tourism Development 2020. δηλ η Πάφος ως o καλύτερος προορισμός για το 2020 όσον αφορά την στρατηγική που ακολουθεί για να  προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία για δημιουργικές εμπειρίες με την ενεργό συμμετοχή τους σε εμπειρίες που συνδέονται με την τοπική κοινωνία, παράδοση, και πολιτισμό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στην πρόταση που κατατέθηκε έχει γίνει ειδική αναφορά στην Παλιά Πόλη Πάφου( Κέντρο Πάφου) η οποία  είναι σε τροχιά μετατροπής της σε ένα κεντρικό σημείο που προσφέρει σήμερα διάφορες εμπειρίες που μπορεί ο επισκέπτης να συμμετάσχει και να δημιουργήσει όπως παραδοσιακά επαγγέλματα, χειροτεχνία, τέχνες, την οινογαστρονομία και παραδόσεις, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις με μεγάλο περιθώριο όμως περαιτέρω ανάπτυξης και βελτίωσης.           

Τα τελευταία χρόνια διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο επισκέπτης δεν επιθυμεί  πλέον να θεωρείτε “τουρίστας” αλλά θέλει να αισθάνεται ότι συμμετέχει στην καθημερινή ζωή των ντόπιων, και εμπειρία του προορισμού. Σήμερα, οι επισκέπτες άρχισαν να μην συμβιβάζονται πλέον στο απλά να παρακολουθήσουν μια παραδοσιακή περιήγηση στα αξιοθέατα, θέλουν και επιζητούν να συμμετάσχουν  στην εμπειρία. Αυτός είναι ο νέος τρόπος της ανακάλυψης ενός ξένου πολιτισμού και προορισμού γενικότερα  που κάθε χρόνο αναπτύσσεται όλο και περισσότερο.

Η τουριστική Πάφος  παρακολουθώντας στενά τις τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αρένα έρχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτές ή να συμβάλει ώστε ο προορισμός να βαδίσει  προς την ορθή κατεύθυνση. Γίνονται προσπάθειες που συμβάλουν στη διαφοροποίηση και την καινοτομία της τουριστικής εμπειρίας.  Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργικός τουρισμός και εμπειρία μπορεί να συμβάλει αισθητά στην τόνωση της τοπικής οικονομικής, κοινωνικής και  πολιτιστικής ανάπτυξης ολόκληρης της επαρχίας.

www.creativetourismnetwork.org/awards

Δειτε Επισης

Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ