Re-open EU: Νέο mobile app για τη διευκόλυνση των ταξιδίων

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει την εφαρμογή Re-open EU για κινητές συσκευές, που είναι διαθέσιμη δωρεάν για τηλέφωνα Android και iOS.
 
Όπως ανακοίνωσε, η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης διαδικτυακής πλατφόρμας Re-open EU, η οποία δέχθηκε σχεδόν 8 εκατομμύρια επισκέψεις από την έναρξη λειτουργίας της στα μέσα Ιουνίου.
 
Το Re-open EU είναι υπηρεσία μιας στάσης που παρέχει ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας, τα μέτρα ασφάλειας και τα ταξιδιωτικά μέτρα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
 
Οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα εθνικά μέτρα καραντίνας, τις απαιτήσεις εξετάσεων και τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας για την ιχνηλάτηση επαφών και την προειδοποίηση για τον κορονοϊό. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και χρησιμοποιούν επαληθευμένα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τα κράτη μέλη, αναφέρει η Κομισιόν.
 
Επιπλέον, η Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με το νέο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (2021-2027). Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις έχουν πλέον ολοκληρωθεί και αναμένεται η τελική έγκριση των νομικών κειμένων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης προσφέρει σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών (35 ετών για το σκέλος της ανθρωπιστικής βοήθειας) την ευκαιρία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που εκτείνονται από την παροχή βοήθειας σε μειονεκτούντα άτομα έως τη συμβολή σε δράσεις για την υγεία και το περιβάλλον, σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 275.000 νέοι, ενώ περίπου 50.000 συμμετέχοντες έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους.

Με ειδικό προϋπολογισμό ύψους 1,009 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει ευκαιρίες σε τουλάχιστον 270.000 νέους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και ανθρωπιστικών προκλήσεων μέσω δραστηριοτήτων εθελοντισμού ή μέσω της δημιουργίας δικών τους έργων αλληλεγγύης.

Τέλος, η Κομισιόν ξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με το νέο πρόγραμμα Erasmus+ (2021-2027). Οι τριμερείς διαπραγματεύσεις έχουν πλέον ολοκληρωθεί, εν αναμονή της τελικής έγκρισης των νομικών κειμένων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Με ειδικό προϋπολογισμό άνω των 26 δισ. ευρώ, που απαρτίζεται από 24,5 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές και από πρόσθετο ποσό 1,7 δισ. ευρώ σε τιμές του 2018, το νέο πρόγραμμα θα είναι όχι μόνο πιο συμπεριληπτικό και πιο καινοτόμο, αλλά επίσης πιο ψηφιακό και πιο πράσινο. Θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης έως το 2025 και θα κινητοποιήσει τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού για ταχεία ανάκαμψη και μελλοντική ανάπτυξη. Θα προσφέρει πολλές νέες ευκαιρίες στους εκπαιδευομένους της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες