Eurostat: Μερική ανάκαμψη στις τουριστικές διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι του 2020

Μερική ήταν η ανάκαμψη στις τουριστικές διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat και τα οποία δεν περιλαμβάνουν την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2020, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ, όπως ξενοδοχεία, τόπους διακοπών, άλλα καταλύματα και κάμπινγκ βραχείας διαμονής, ανήλθε σε 1,1 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας μείωση 50% από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019.

Εξετάζοντας τα δεδομένα ανά μήνα, οι σημαντικότερες πτώσεις στον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα καταγράφηκαν τον Απρίλιο (-95%) και τον Μάιο (-89%) σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2019.

Στη θερινή περίοδο, υπήρξε μόνο μερική ανάκαμψη, με πτώση 71% τον Ιούνιο, 42% τον Ιούλιο και 32% τον Αύγουστο. Κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2020, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα μειώθηκε κατά 37% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο, η μείωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα ήταν μεγαλύτερη για τους επισκέπτες από ξένες χώρες (-60% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019) από ό,τι για τους εγχώριους επισκέπτες από τη χώρα αναφοράς (-17%).

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, την περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, και κυμαίνεται από 29% μείωση στις Κάτω Χώρες έως πτώση 77% στην Ελλάδα. Οι μειώσεις υπερέβαιναν το 40% για 16 στα 25 κράτη μέλη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων