Ποιες πτήσεις επηρεάζονται από Κύπρο προς Θεσσαλονίκη μετά το «λουκέτο» στο «Μακεδονία»

Συνολικά είκοσι πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αναμένεται να επηρεαστούν από το προσωρινό κλείσιμο για δύο εβδομάδες του αεροδρομίου «Μακεδονία» στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε η Ελλάδα για περιορισμό της πανδημίας του Covid-19.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports αναφέρουν ότι μετά την ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη, για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα 3 μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, θα επηρεαστούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
 
Συγκεκριμένα, από σήμερα ακυρώνονται όλες οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
 
Από το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνταν προς Θεσσαλονίκη 7 πτήσεις την εβδομάδα, τέσσερις από τις οποίες πραγματοποιούνταν από την αεροπορική εταιρεία Aegean και τρεις από την WizzAir.
 
Από το αεροδρόμιο της Πάφου πραγματοποιούνταν προς Θεσσαλονίκη τρεις πτήσεις την εβδομάδα από την αεροπορική εταιρεία Ryanair.
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Hermes Airports, τις δύο εβδομάδες που θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα ταξίδευαν από και προς τη Θεσσαλονίκη, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, πέντε περίπου χιλιάδες επιβάτες.
 
Ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου υπενθυμίζει χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «ανεξαρτήτως των μέτρων που τίθενται σε ισχύ από σήμερα μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, οι Κύπριοι πολίτες που είχαν προγραμματίσει ή επιθυμούν να επαναπατριστούν στο νησί, μπορούν να μετακινηθούν εσωτερικά προς άλλα αεροδρόμια εντός της Ελλάδας, περιλαμβανομένου και του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, για να αναχωρήσουν από εκεί για την Κύπρο».
 
Εν τω μεταξύ, σε δελτίο Τύπου της αεροπορικής εταιρείας Aegean αναφέρεται ότι «μετά την ανακοίνωση των νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την περιοχή της Θεσσαλονίκης από την ελληνική πολιτεία, η εταιρεία ενημερώνει ότι υποχρεούται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από 3/11/2020 έως 17/11/2020».
 
Προστίθεται ότι «σύμφωνα με σχετική οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 18:00 έως την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 23:59, αναστέλλονται όλες οι επιβατικές πτήσεις του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη. Ολοι οι επιβάτες που έχουν εισιτήριο για αυτή την περίοδο, θα ενημερωθούν για τις επιλογές τους είτε απευθείας από την εταιρεία με προσωποποιημένο μήνυμα είτε από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου