McDonald’s Κύπρου: Έτσι αντιμετωπίζουμε την πανδημία

Ένας από τους τομείς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία, είναι αναμφισβήτητα αυτός της εστίασης. Εστιατόρια και καφετέριες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Την ίδια ώρα, καλούνται να διαχειριστούν και τις ανάγκες των πελατών, οι οποίες εν μέσω κορωνοϊού έχουν διαφοροποιηθεί. Το InBusinessNews παρουσιάζει κατά πόσο οι χώροι εστίασης έχουν επηρεαστεί από την κρίση της πανδημίας. 
 
Από την αρχή της πανδημίας, η McDonald’s Κύπρου έχει προβεί σε αλλαγές έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση των πελατών με ασφάλεια. Κατά την διάρκεια του lockdown παρατηρήθηκε αύξηση των υπηρεσιών McDelivery™ και Drive-Thru, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο. Όσον αφορά τους εργαζόμενους, όλοι λαμβάνουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα, όπως είναι τα γάντια, η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις, η μέτρηση της θερμοκρασίας και η αποστείρωση των χεριών κάθε 30 λεπτά. Επιπρόσθετα, όλες οι επιφάνειες στα εστιατόρια και τα σημεία υψηλής αφής όπως η κουζίνα αποστειρώνονται ανά ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Ανάστατες οι επιχειρήσεις, δεν αντέχουν δεύτερο χτύπημα
 
Η Έλενα Ανδρέου, Deputy Managing Director της Family Restaurants Andreou (McDonald’s), σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μας παρουσιάζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στα εστιατόρια, καθώς και το πώς η εταιρεία προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.

Διαβάστε ακόμα: Π. Νικολάου: Σε τρία χρόνια η BoCY θα είναι άλλη τράπεζα
 
Αναμενόμενη η μείωση του κύκλου εργασιών
Όπως όλες οι εταιρείες, έτσι και εμείς έχουμε επηρεαστεί σε οικονομικό επίπεδο από την πανδημία. Λόγω της περιορισμένης μετακίνησης των πολιτών κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και τώρα με τα νέα μέτρα, η μείωση του κύκλου εργασιών μας ήταν αναμενόμενη. Όμως, αυτό δεν μας κάνει να χάνουμε την αισιοδοξία μας ούτε την ψυχραιμία μας, αφού συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο με ασφάλεια, ακόμα και μέσω των υπηρεσιών McDelivery και Drive-Thru που λειτουργούν σε κανονικό ωράριο σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.
 
Μαζί θα τα καταφέρουμε
Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και παράλληλα να ακολουθούμε όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες του brand σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την εμπειρία του πελάτη με ακόμα περισσότερη ασφάλεια. Άλλωστε, το κεντρικό μας σύνθημά “We’re here for you” είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως μαζί θα τα καταφέρουμε.
 
Προληπτικά μέτρα για τους εργαζόμενους
Όλοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα εστιατόρια McDonald’s λαμβάνουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα. Τα άτομα που ετοιμάζουν το φαγητό στην κουζίνα, φοράνε την προστατευτική μάσκα και τα γάντια τους, όπως και τα άτομα που βρίσκονται μπροστά στα ταμεία  φοράνε την μάσκα τους επίσης. Εξ’ αρχής λάβαμε και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε αυξημένα προληπτικά μέτρα, να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, τη μέτρηση της θερμοκρασίας τους πριν εισέλθουν στο εστιατόριο, πλύσιμο και αποστείρωση των χεριών κάθε 30 λεπτά και όσοι έχουν ταξιδέψει πρόσφατα, δεν συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα εργασίας των εστιατορίων μας, μέχρι να συμπληρώσουν 14 μέρες αυτοπεριορισμού. Τα διαλείμματα του προσωπικού προγραμματίζονται ξεχωριστά για τον καθένα, έτσι ώστε να αποφεύγεται η επαφή και ο συνωστισμός. Σε όλους τους χώρους των εστιατορίων έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις αποστάσεων ασφαλείας και αντισηπτικά. Όλες οι επιφάνειες στα εστιατόρια και τα σημεία υψηλής αφής, όπως η κουζίνα αποστειρώνονται ανά ώρα.
 
Οι οδηγοί του McDelivery™
Οι οδηγίες μας που αφορούν τους οδηγούς της υπηρεσίας McDelivery™, είναι ξεκάθαρες: πριν και μετά από κάθε παράδοση γευμάτων / ροφημάτων πλένουν και αποστειρώνουν τα χέρια τους. Όταν γίνεται η παράδοση της παραγγελίας οι οδηγοί φοράνε την προστατευτική μάσκα και τα γάντια τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η θερμοκρασία όλων των οδηγών ελέγχεται πριν αρχίσει η βάρδια τους.
 
Lockdown και αύξηση της ζήτησης
Κατά τη διάρκεια του καθολικού lockdown σαφώς και αυξήθηκε η ζήτηση των υπηρεσιών McDelivery και Drive-Thru, καθότι ο κόσμος προτιμούσε να απολαμβάνει το γεύμα / ρόφημά του από την ασφάλεια του προσωπικού του χώρου. Τώρα, σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική εικόνα και το μερικό lockdown σε κάποιες επαρχίες, συνεχίζει να υπάρχει αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών αυτών, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό.
 
Η εμπιστοσύνη του κόσμου
Οι προστατευτικές μάσκες μπορεί να έκρυψαν τα χαμόγελα, αλλά όχι τη ζεστή καρδιά μας απέναντι στους ανθρώπους μας και στον κόσμο που μας εμπιστεύεται καθημερινά. Ο κόσμος  γνωρίζει τα υψηλά πρότυπα που ακολουθούμε και εν όψει της πανδημίας υφέχει διαπιστώσει ξανά και ξανά ότι αυξήσαμε περισσότερο όλα τα υφιστάμενα μέτρα υγείας και ασφαλείας. Αυτό όμως που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να μας εμπιστεύεται και να απολαμβάνει τις αγαπημένες του γεύσεις μέσω των υπηρεσιών ΜcDelivery και Drive Thru, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούν να νιώθουν σιγουριά, τόσο κατά την προετοιμασία του κάθε γεύματος / ροφήματος όσο και κατά την παράδοσή του.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού