Διοικητικές και διευθυντικές αλλαγές στη Lordos Hotels

Σε αλλαγές στη διάρθρωση και σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης προέβηκε το ΔΣ της Lordos Hotels.

Στα πλαίσια της εφαρμογής των προνοιών του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των θέσεων του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή.

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή ανατέθηκαν στον Μάριο Έλληνα
Ως εκ της αναφερόμενης απόφασης, ο Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Τάκης Κυριακίδης, κατέστει από εκτελεστικός μη ανεξάρτητος σε μη εκτελεστικό μη ανεξάρτητο Πρόεδρο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση στο ΧΑΚ, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του Συγκροτήματος ανατέθηκαν στον Μάριο Έλληνα.

Εξάλλου, εγκρίθηκε ο διορισμός των Αριάνας Λόρδου Αναστασιάδη, Στέφανης Τ. Κυριακίδου και Θεοφάνη Ιωνίδη ως πρόσθετα μη εκτελεστικά, μη ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Τονίζεται ακόμα ότι οι Άκης Λόρδος (Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Λόρδος και η Αρετή Ιωνίδου, παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
 
Την ίδια ώρα, ο Θεοφάνης Ιωνίδης διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Δεδομένων των πιο πάνω μεταβολών στη διάρθρωση και σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ανασύνθεση των Επιτροπών του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Βιογραφικά σημειώματα σε σχέση με τους διορισμούς:

Αριάνα Λόρδου-Αναστασιάδη: Από το 1993, η κα. Αριάνα Λόρδου-Αναστασιάδη εξειδικεύεται στον τομέα της  Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Ιδεών (Business Concept Development), Διαχείρισης μελετών-έργων (Project Management), Μάρκετινγκ,  Επίβλεψης Εργασιών (Operations Management), και εκπαίδευσης προσωπικού, με έμφαση στη Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, Φιλοξενίας και Κατασκευών. Υπήρξε ουσιαστικό μέλος της αλυσίδας καφετεριών ‘Croissanterie Delifresh’ από το 1993, ενώ από το 2000 διετέλεσε ως Επικεφαλής της Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Ιδεών και Μάρκετινγκ των 19 καταστημάτων της ‘Artopolis Ltd’ σε παγκύπρια βάση, μέλος του Ομίλου Εταιρειών ΣΙΑΚΟΛΑ (NKS). Με την ένταξη της στην Lordos Estates το 2006, επέβλεψε και ανάπτυξε διάφορα έργα στη Λεμεσό, Λευκωσία και Παραλίμνι. Από το 2014, διατηρεί δική της εταιρεία. Ολοκλήρωσε πληθώρα κερδοφόρων έργων, μεταξύ άλλων, ‘Το Αντάμωμα Events Venue and Chill Out Bar’, ‘Por El Mar Beach Bar’, και Mamma Leone Trattoria Italiana'. Από το 2012 μέχρι πρότινος διετέλεσε ως αναπληρωτής διοικητική σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Εταιρείας. Είναι μέλος στο διοικητικό Συμβούλιο της DG Lordos Estates και του φιλανθρωπικού συνδέσμου Π.Α.ΣΥ.Κ.Α.Φ. στην Λευκωσία. Αποφοίτησε με BSC από το πανεπιστήμιο Warwick (Bsc Management Sciences),  και με Msc από το πανεπιστήμιο UMIST (Msc in Marketing) του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το 2016 είναι εκπαιδεύτρια της ΑΝΑΔ. Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 30 Μαρτίου 1972.

Στέφανη Κυριακίδου Μιχαηλίδου: Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1980 με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του University of Warwick από το οποίο το 2000  έλαβε πτυχίο στα Μαθηματικά, Επιχειρησιακή Έρευνα, Στατιστική και Οικονομικά (Bsc Mathematics, Operational Research, Statistics and Economics). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στον τομέα Διαχείρισης Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Μάρκετινγκ (Msc Management With Specialisation in Marketing) το οποίο έλαβε το 2001 από το University of Bath. Από το 2001 εργάζεται σε οικογενειακές εταιρείες του Ομίλου Τάκης Κυριακίδης & Σια Λτδ, όπου κατέχει διευθυντικές θέσεις, με δραστηριότητες στους τομείς του χονδρικού και λιανικού εμπορίου και της ανάπτυξης γης. Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Από το 2014 μέχρι πρότινος διετέλεσε ως Αναπληρωτής Διοικητικός Σύμβουλος του Προέδρου της Εταιρείας. Είναι επίσης Μέλος  της Επιτροπής Στρατηγικού Προγραμματισμού και άλλων adhoc επιτροπών του Συγκροτήματος.

Θεοφάνης Ιωνίδης: Είναι 54 ετών, κατάγεται από την Αμμόχωστο και από το 1974 ζει στη Λεμεσό. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο University of California, Berkeley των ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 1989 (Bachelor of Arts in Architecture). Το 1992 ολοκλήρωσε στο ίδιο πανεπιστήμιο τις μεταπτυχιακές  του σπουδές επίσης στην Αρχιτεκτονική (Master of Architecture). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται σαν Αρχιτέκτονας.  Είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΕΤΕΚ. Τον Δεκέμβριο 2019 διορίστηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της United Hotels (Lordos) Ltd.
 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων