Λίφτινγκ στον χώρο σκαφών στην Αλαμινό

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται η αναμενόμενη αναβάθμιση και λειτουργία του υφιστάμενου χώρου ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής και συναφών υποστηρικτικών υποδομών στην κοινότητα Αλαμινού στην επαρχία Λάρνακας, μετά την κατάθεση Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον.

Το έργο εντάσσεται στα διοικητικά όρια της Αλαμινού και βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του, επί του παραλιακού μετώπου.

Αφορά σε ανάπτυξη και λειτουργία χώρου ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής (καταφυγίου) και των υποστηρικτικών υποδομών.

Πιο συγκεκριμένα αφορά στον καθαρισμό της συσσωρευμένης άμμου εντός και εκτός του καταφυγίου, δημιουργία γεφυρωτής προσπέλασης για την διευκόλυνση της κίνησης του θαλάσσιου νερού και της άμμου και κατασκευή ενός κτιρίου διοίκησης του χώρου ελλιμενισμού, που περιλαμβάνει καφεστιαεστιατόριο και χώρους υγιεινής, ένα φυλάκιο ελέγχου του χώρου ελλιμενισμού, ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου δρόμου πρόσβασης από τον εγγύτερο οδικό άξονα, όπως και μέρους του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης.

Τι θα περιλαμβάνει
Αναλυτικότερα, ο χώρος ελλιμενισμού αδειοδοτήθηκε για να εξυπηρετεί μέχρι και 150 σκάφη αναψυχής, αλλά θα εξυπηρετεί 85 σκάφη.

Όπως αναφέρεται στην ΜΕΕΠ, το έργο θα περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης και αναψυχής συνολικού εμβαδού 450 m2, νέο δρόμο μήκους 400 μ., χώρο στάθμευσης 50 οχημάτων και γραφείο φύλακα εμβαδού 15 τ.μ. 

Παράλληλα θα γίνει καθαρισμός 40000 m3 άμμου και κατ΄ εκτίμηση 2000 κ.μ. φυκιών, τα οποία θα τύχουν χειρισμού σύμφωνα με της οδηγίες του Τμήματος Αλιείας.

Επιπρόσθετα θα δημιουργηθεί γεφυρωτή προσπέλαση η οποία θα ενώνει το χερσαίο τμήμα με τον χώρο ελλιμενισμού και θα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση του θαλασσινού νερού και της άμμου.

Τέλος θα ασφαλτοστρωθεί ο υφιστάμενος χωμάτινος δρόμος 400 μέτρων που οδηγεί από τον πλησιέστερο οδικό άξονα στο έργο, ενώ θα περιοριστεί και στεγανοποιηθεί μέρος του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, ώστε να φιλοξενεί έως 50 οχήματα.

Το μονώροφο κτίριο που θα στεγάζει τους χώρους διοίκησης, υγιεινής και το εστιατόριο θα χωροθετηθεί εντός του χώρου ελλιμενισμού, βόρεια του χώρου στάθμευσης των σκαφών.

Το συνολικό εμβαδόν καλυμμένων χώρων είναι 407 τ.μ. 

Ο χώρος εστίασης μαζί με τις υπαίθριες βεράντες καταλαμβάνει τα 245 τ.μ., ο χώρος κουζίνας και προετοιμασίας φαγητού τα 63 τ.μ. και το υπόλοιπο στεγάζει γραφεία διοίκησης και χώρους υγιεινής των εργαζομένων, πελατών και ιδιοκτητών σκαφών.

Το εστιατόριο υπολογίζεται να έχει την ικανότητα φιλοξενίας μέχρι και 130 ατόμων.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa