Η Emirates συμβάλλει στην εκστρατεία κατά της εμπορίας ανθρώπων

Η Emirates είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την εκστρατεία της παγκόσμιας ταινίας, It’s a Penalty "What is Human Trafficking?", που ξεκίνησε σε συνεργασία με τον ηθοποιό Liam Neeson. Η ταινία μικρού μήκους έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τον κόσμο σχετικά με τις παρερμηνεύσεις και την πραγματικότητα της εμπορίας ανθρώπων και της εκμετάλλευσης που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την παρουσίαση αυτού του ειδικού μηνύματος στο σύστημα ψυχαγωγίας ice της πτήσης και σε όλες τις πτήσεις από τον Οκτώβριο, η Emirates ελπίζει να ρίξει φως σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να κατανοήσουν τι είναι η εμπορία ανθρώπων. Με μεγαλύτερη πληροφόρηση, μπορούν να εντοπιστούν και να αναφερθούν περισσότερα ύποπτα κρούσματα, προστατεύοντας και εμποδίζοντας έτσι τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο να γίνουν θύματα.

Η εμπορία ανθρώπων συνεπάγεται με τη μετακίνηση προσώπων εντός μιας χώρας ή σε διασυνοριακές συνθήκες εκμετάλλευσης παρά τη θέλησή τους μέσω βίας, απειλών, απαγωγής ή εξαπάτησης. Το 2017, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) εκτίμησε ότι υπήρχαν 24,9 εκατομμύρια άνθρωποι που διακινούνταν παγκοσμίως (ισοδύναμο με τον πληθυσμό της Αυστραλίας), εκ των οποίων το 75% είναι γυναίκες και παιδιά.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους συνδέσμους ανθρώπων και χωρών στον κόσμο, η Emirates δεσμεύεται να διαδραματίσει το ρόλο της για να βοηθήσει στην ανάσχεση αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Εταιρικές σχέσεις και κατάρτιση

Μέσω του τμήματος ασφαλείας της, η Emirates συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Υπερπόντιας Ασφάλειας των ΗΠΑ (OSAC) και του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και τα Εγκλήματα (UNODC) σχετικά με τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης όσον αφορά την εμπορία ανθρώπων και τη συνεργασία σε αποτελεσματικές στρατηγικές αντίδρασεις στον κλάδο των αερομεταφορών.

Αναγνωρίζοντας ότι οι υπάλληλοι πρώτης γραμμής στις πτήσεις αεροδρομίου και επί του σκάφους βρίσκονται σε μοναδική θέση για να προσέχουν αυτό το είδος εγκλήματος, η Emirates έχει επενδύσει εδώ και αρκετά χρόνια σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να βοηθήσει το προσωπικό του αεροδρομίου και του πληρώματος να γνωρίζουν αυτό το έγκλημα και να τους δώσει τα εργαλεία για τον εντοπισμό και την αναφορά ύποπτων περιπτώσεων εμπορίας ανθρώπων στις κατάλληλες οργανώσεις επιβολής του νόμου.

Στο κέντρο της Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, μια ομάδα προσωπικού αεροπορικής ασφάλειας λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από συνεργάτες της πρεσβείας σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού πιθανών εμπόρων ανθρώπων, ενώ ελέγχει τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα προφίλ των επιβατών και διεξάγει ανάλυση συμπεριφοράς.

Από το 2017, το πλήρωμα και το προσωπικό εδάφους που έρχεται σε επαφή με  τους πελάτες της Emirates, έχουν πρόσβαση σε μια ενότητα ηλεκτρονικής μάθησης που έχει αναπτυχθεί ειδικά με το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για την «Πρόληψη του εγκλήματος επί του σκάφους». Μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που αναπτύσσουν αυτού του είδους την κατάρτιση, η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να είναι πιο παρατηρητικοί στη συμπεριφορά των πελατών, ιδίως συμπεριφορές που σχετίζονται με κάποιον που μπορεί να ασχολείται με την εμπορία ανθρώπων ή με κάποιον που θα μπορούσε να είναι θύμα. Το μάθημα παρέχει υποθετικά σενάρια για το τι πλήρωμα μπορεί να συναντήσει επί του σκάφους και καθοδήγηση σχετικά με το πώς θα πρέπει να ανταποκριθούν.

Ο Όμιλος Emirates ακολουθεί πολιτική κατά της δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων και δημοσιεύει ετησίως δηλώσεις διαφάνειας σχετικά με τον νόμο για τη σύγχρονη δουλεία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσής του για την καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ IT’S A PENALTY: Από το 2014,  έχει εργαστεί για να διαταράξει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη και τη δεύτερη μεγαλύτερη εγκληματική βιομηχανία στον κόσμο: την εμπορία ανθρώπων και εκμετάλλευση. Το Ιt’s a penalty αυξάνει την ευαισθητοποίηση και εκπαιδεύει την κοινότητα, παρέχοντας μια πλατφόρμα – εξοπλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους για την προστασία εκείνων που αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης ή εμπορίας. Ο απίστευτος αντίκτυπος της εκστρατείας, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με στρατηγικούς παράγοντες, όπως υψηλού προφίλ αθλητές, την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία – συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και των μεταφορικών εταιρειών – αθλητικών διοικητικών οργάνων/επιτροπών φιλοξενίας, ΜΚΟ, κυβερνήσεων και εταιρειών.

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»