H πολυβραβευμένη κυπριακή start up που έφερε την επανάσταση στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού

Τα τελευταία χρόνια, το κυπριακό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί σημαντικά, αναδεικνύοντας καινοτόμες ιδέες που προσφέρουν λύσεις και βελτιώνουν διαδικασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τρανό παράδειγμα της ανάπτυξης αυτής αποτελεί η διαδικτυακή πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com, η οποία αναγνωρίζεται ως μια παγκόσμια καινοτομία, με αναφορές στο επιτυχημένο της case study σε πανεπιστημιακές μελέτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, και έχοντας λάβει διακρίσεις και βραβεία μεγάλου κύρους.
 
Τον Μάρτιο του 2017, η Μαρία Ευριπίδη, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία της στον τομέα του τουρισμού, δημιούργησε και λάνσαρε την εν λόγω διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας ζευγάρια και τουριστικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να κλείσουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής γαμήλιας τελετής στο επιθυμητό χώρο (που είναι συνήθως ξενοδοχεία ή άλλοι αδειούχοι χώροι) στην Κύπρο και την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, διευκολύνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αφού επιταχύνει και αυτοματοποιεί την όλη διαδικασία. Στα τρία χρόνια λειτουργίας της, η πρώτη και μοναδική στο είδος της καινοτόμος πλατφόρμα BookYourWeddingDay.com έχει καταφέρει να φέρει την επανάσταση στην αγορά γαμήλιου τουρισμού, μια βιομηχανία αξίας 85 δις ευρώ το χρόνο.
 
Η πλατφόρμα κατάφερε να εξαλείψει πέντε βήματα διαμεσολάβησης, μειώνοντας έτσι ουσιαστικά τον χρόνο επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας της ημερομηνίας από οκτώ εβδομάδες, σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Η απλοποίηση της διαδικασίας συνέβαλε και ενίσχυσε  την εικόνα της Κύπρου και της Ελλάδας ως προορισμοί για διεξαγωγή γάμων, φέρνοντας σημαντικά έσοδα για τις οικονομίες των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών Δημαρχείων που αναλαμβάνουν την τελετή.

 
Ακολουθώντας την προσέγγιση «Blue Ocean Strategy», μετατρέποντας δηλαδή πιθανούς ανταγωνιστές σε συνεργάτες, το BookYourWeddingDay.com, κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια αγορά. Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, τουριστικοί οργανισμοί όπως ο κολοσσός TUI UK, αναγνώρισαν την καινοτομία και την αξία της πλατφόρμας και υπέγραψαν μαζί της μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνεργασίες, ενσωματώνοντας το BookYourWeddingDay.com στα δικά τους συστήματα.
 
Η καινοτομία της πλατφόρμας αποδείχθηκε καίριας σημασίας σε κρίσιμες στιγμές και γεγονότα των τελευταίων δύο χρόνων. Αρχικά η κατάρρευση της Thomas Cook, και έπειτα η εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, αποτέλεσαν απανωτά πλήγματα για τον τουρισμό σε σύντομο διάστημα, με πολλές και αλυσιδωτές απώλειες. Η άμεση υποστήριξη και ανταπόκριση του BookYourWeddingDay.com, η στρατηγική αναπροσαρμογή του πλάνου του καθώς και η υποδομή και καινοτομία της πλατφόρμας, συνέβαλαν στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων που είχαν αντίκτυπο στην οικονομία. Αντίθετα, σε άλλες χώρες όπου δεν δραστηριοποιείται ακόμη η πλατφόρμα, αυτό δεν ήταν εφικτό λόγω των περίπλοκων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, αφήνοντας εκτεθειμένα τα ζευγάρια και πολλές απώλειες για την εκάστοτε χώρα-προορισμό που θα μπορούσε να έχει σημαντικά κέρδη από τον γαμήλιο τουρισμό.

 
Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 12,000 ζευγάρια έχουν κάνει την κράτηση της ημερομηνίας του γάμου τους μέσω της πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com, σε έναν από τους 300+ χώρους σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης, η πλατφόρμα έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της και σε άλλες αγορές. Ζευγάρια και τουριστικοί πράκτορες από όλα τα μέρη του κόσμου, μπορούν πλέον να κοιτάζουν online τη διαθεσιμότητα και να κλείσουν ημερομηνία πολιτικού γάμου σε πραγματικό χρόνο σε μία από τις πολλές επιλογές χώρων σε Κύπρο, Ελλάδα, Μεξικό, Δομινικανή Δημοκρατία, άλλα νησιά της Καραϊβικής, Κανάριους Νήσους, Ινδονησία, κ.α. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμφωνιών και με άλλους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς σε Αμερική και Καναδά. 
 
Ως η πρώτη και μοναδική διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία,  το BookYourWeddingDay.com έχει κατοχυρωθεί ως κυπριακή πατέντα, με την ανοδική του πορεία και ραγδαία ανάπτυξη, να το έχουν καθιερώσει ως πρωτοπόρο της ειδικής αγοράς του γαμήλιου τουρισμού.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το BookYourWeddingDay.com έχει αποσπάσει ήδη αρκετά βραβεία, με πιο πρόσφατα το Gold Award στην κατηγορία ‘Travel Offering’ (Wedding tourism) και το Bronze Award στην κατηγορία ‘Strategy and Innovation’ στα Cyprus Tourism Awards 2020. Έχει λάβει επίσης το Silver Award στην κατηγορία ‘Innovation’ των Ελληνικών Tourism Awards. Επιπρόσθετα, απέσπασε το βραβείο «Νέες Επιχειρήσεις στις Υπηρεσίες» από τα καταξιωμένα Παπαστράτος Business Greece Awards 2017, ενώ απέσπασε μία από τις πέντε υποψηφιότητες για το ειδικό βραβείο “Innovation in Travel” στα υψηλού κύρους διεθνή ετήσια βραβεία Globe Travel Awards στο Λονδίνο τον Ιανουάριο 2018. Η υποψηφιότητα αυτή, έδωσε παγκόσμια προβολή τόσο στην Κύπρο, όσο και στον τομέα της καινοτομίας, αφού ένα κυπριακό start-up έγινε shortlisted μαζί με κολοσσούς δισεκατομμυρίων. Η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της πλατφόρμας, Μαρία Ευριπίδη, έχει ψηφιστεί Γυναίκα της Χρονιάς στην κατηγορία «Καινοτομία» των βραβείων Madame Figaro Κύπρου τον Ιανουάριο 2018 για τη χρονιά 2017.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες