Το Mega Yacht RoMEA στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

Ανοικτά της Κύπρου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πρωταρά βρίσκεται αγκυροβολημένο ένα από τα πιο γνωστά yacht στον κόσμο. Ο λόγος για το πολυτελές superyacht RoMEA, απο τα πιο μεγάλα και γνωστά yacht στον κόσμο.

Ποιο είναι το RoMEA
Δεν πρόκειται απλά για ένα βραβευμένο superyacht 82 μέτρων, αλλά το RoMEA είναι από τα πιο απολαυστικά και πολυτελή σκάφη τσάρτερ στον κόσμο, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά για αξέχαστες διαδρομές από την Imperial.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2015 στο διάσημο ναυπηγείο Abeking & Rasmussen και σχεδιάστηκε από τον Terence Disdale. Το RoMEA μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες στον προορισμό τους με απόλυτη άνεση. Οι αριθμοί πίσω από το yacht είναι εντυπωσιακοί: μήκος 81,8 μέτρα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 12 άτομα σε 6 ιδιωτικές καμπίνες (4 διπλές και 2 δίδυμες καμπίνες) και μέχρι 23 άτομα πλήρωμα. Η ταχύτητα πλεύσης αγγίζει τους 14 κόμβους. Πρόκειται για ένα high-end πολυτελές superyacht το οποίο, μεταξύ άλλων, κατατάχθηκε #2 superyacht για ναύλωση στη δυτική Μεσόγειο από το περιοδικό yachting authority & website Boat International.
 

 

 

Alexander Nessis
Ιδιοκτήτης του πολυτελούς yacht είναι ο 57χρόνος Ρώσος επενδυτής και επιχειρηματίας, Alexander Nessis, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα $2,7 δις σύμφωνα με το περιοδικό Forbes το οποίο τον κατατάσσει στη θέση 945 στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Alexander Nessis άρχισε τα τέλη της δεκαετίας του 1980, χρησιμοποιώντας απόβλητα ουρανίου από ένα ορυχείο στο Ουζμπεκιστάν για την παραγωγή και πώληση σπάνιων μετάλλων. Στη συνέχεια ίδρυσε την επενδυτική ICT Group, η οποία συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της Polymetal, εταιρεία παραγωγής χρυσού και αργύρου. Επίσης, ο Όμιλος είχε συμμετοχές στην κατασκευάστρια εταιρεία βαγονιών United Wagon και στην Nomos Bank. Το 2013, πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου του στην Nomos Bank και έγινε συνιδιοκτήτης της Otkritie Bank, η οποία κρατικοποιήθηκε το 2017.
 
Η εβδομαδιαία τιμή για Chartering
Αξίζει να σημειωθεί πως το yacht RoMEA διατίθεται για chartering στην τιμή των €875.000 την εβδομάδα.
 

 




Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food