ΠΑΣΙΚΑ: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην καταρρεύσουν τα κέντρα αναψυχής

Η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής ανά το παγκύπριο είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο με βάση τα σημερινά δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, και αν η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί έγκαιρα και αποφασιστικά για αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, τότε οι ‘συνέπειες για ολόκληρη την κυπριακή οικονομία θα είναι τεράστιες.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, σε Υπουργούς, βουλευτές, Αστυνομία και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, στο πλαίσιο δράσεων και συναντήσεων κατά το τριήμερο 15, 16 & 17 Σεπτεμβρίου.

Την περασμένη Τρίτη, παρατέθηκε δείπνο εργασίας στη Λευκωσία, από τον γ.γ. κ. Λεβέντη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της συντεχνίας, προς τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδιο, τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Νομικών, Κυριάκο Χατζηγιάννη και Άριστο Δαμιανού, καθώς και τον τέως πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΤ Άγγελο Λοΐζου. Αναπτύχθηκε μία υψηλού επιπεδου συζήτηση για το μέλλον και το πλαίσιο που θα διέπει το καθεστώς των κέντρων αναψυχής. Ακόμη, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ανάλογου επιμελητηρίου, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ρόλος του επιμελητηρίου για τη βιομηχανία των κέντρων αναψυχής, χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικός και θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες προς τους άμεσα εμπλεκόμενους.
Επίσης, στάλθηκε σχετικό υπόμνημα σε ομάδα βουλευτών και κοινοποιήθηκε προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Τουρισμού και τον Αρχηγό Αστυνομίας. Το τετρασέλιδο υπόμνημα αναδεικνύει τα προβλήματα που απειλούν το μέλλον της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα προτείνονται συγκεκριμένοι τρόποι αντιμετώπισης της επικίνδυνης αυτής κατάστασης. Ανάμεσα σε άλλα, τίθενται επιτακτικά τα ζητήματα των ενοικίων, της αστυνόμευσης και των δυσβάσταχτων προστίμων, καθώς και των περιοριστικών μέτρων που γίνονται ακόμη πιο επώδυνα για τα κέντρα αναψυχής ενόψει χειμερινής περιόδου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. στην Πάφο, υπό τον Γενικό Γραμματέα της συντεχνίας, είχε σημαντικές συναντήσεις με βουλευτές και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Οι εν λόγω συναντήσεις ήταν απαίτηση δεκάδων μελών της συντεχνίας στην Πάφο, μέσω των τοπικών επιτροπών που έχουν συσταθεί πρόσφατα.

Η αντιπροσωπεία είχε χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, Κώστα Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εργασίας, Αντρέα Φακοντή και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη. Επί τάπητος τέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιομηχανία, καθώς και ζητήματα νομοθεσιών που αναμένεται να απασχολήσουν σύντομα τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ακόμη, εξαιρετικής σημασίας ήταν και η συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Νίκο Πενταρά, στην παρουσία του βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Νίκου Τσαππή και μελών της Δύναμης. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που προέκυψαν με την αστυνόμευση στην Πάφο και τον δυσανάλογα μεγάλο αριθμό καταγγελιών που έγιναν σε βάρος των ιδιοκτητών για τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και όχι μόνο. Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε και συνεφωνήθη όπως γίνουν περαιτέρω προσπάθειες συνεργασίας και πιο συχνής επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι συναντήσεις του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, αφού η κατάσταση σε σχέση με τη βιωσιμότητα εκατοντάδων κέντρων αναψυχής που παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες, αλλά και όσων σήμερα ουσιαστικά υπολειτουργούν, αναμένεται να επιδεινωθεί επικίνδυνα στο άμεσο μέλλον. Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. θα εξετάσει μέτρα αντίδρασης, αν διαπιστωθεί ότι η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί αποφασιστικά στις δραματικές εκκλήσεις των ιδιοκτητών για ουσιαστική στήριξη και άμεση επίλυση των προβλημάτων που απειλούν το μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food