Lordos Hotels: Χαμένη χρονιά το 2020

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στον τουρισμό ο Πρόεδρος του ΔΣ της Lordos Hotels, Τάκης Κυριακίδη, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χρονιά 2020 είναι χαμένη.

Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συγκροτήματος ανέφερε ότι πάρα πολλά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά για μήνες χωρίς προοπτική επαναλειτουργίας τουλάχιστον πριν από τον Απρίλιο του 2021.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι άλλα ξενοδοχεία που άνοιξαν τους τελευταίους 1-2 μήνες με στόχο να μειώσουν μερικώς τις ζημιές που θα είχαν αν έμεναν κλειστά, αξιοποιώντας και τα κρατικά επιδόματα στήριξης του προσωπικού, λειτουργούν με ιδιαίτερα χαμηλές πληρότητες και ετοιμάζονται να κλείσουν για τη χειμερινή περίοδο.

«Οι δύο πιο σημαντικές μας αγορές, της Αγγλίας και της Ρωσίας, συνεχίζουν να είναι προβληματικές από πλευράς πανδημίας. Μέχρι να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, παρά την εξαιρετική εικόνα που έχει η Κύπρος στη διαχείριση της πανδημίας, περιοριζόμαστε στην άντληση ιδιαίτερα μειωμένου αριθμού επισκεπτών από μικρότερης δυνατότητας αγορές», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κυριακίδης.

Παράλληλα, είπε, «καλούμεθα να διαφοροποιήσουμε το προσφερόμενο προϊόν μας ουσιαστικά και να το προσαρμόσουμε στις νέες προτιμήσεις των επισκεπτών μας με προεξάρχουσα την απαίτησή τους για ασφαλή διαμονή».

Σε λειτουργία και τα τρία ξενοδοχεία
Αυτή την περίοδο λειτουργούν και τα τρία ξενοδοχεία του Συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη, το ξενοδοχείο Lordos Beach ίσως να είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που δεν έκλεισε ποτέ ούτε και στην περίοδο του lockdown, αφού από την αρχή εξέφρασε την ετοιμότητα να λειτουργήσει και λειτούργησε, με μεγάλη επιτυχία, σαν ξενοδοχείο φιλοξενίας επαναπατρισθέντων.

Πιο πρόσφατα και μέχρι σήμερα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο καραντίνας για τους υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών που εμπλέκονται σε εργασίες φυσικού αερίου.

Ελεγχόμενες οι ζημιές
Το Golden Bay έχει κλείσει για ουσιαστική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων τον Νοέμβριο του 2019 και με μικρή διακοπή, λόγω των περιοριστικών μέτρων, ολοκλήρωσε τον Ιούνιο την προγραμματισμένη πρώτη φάση εργασιών με επένδυση €2,5 εκατ. και επαναλειτουργεί από 1η Ιουλίου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά το Golden Coast λειτούργησε επίσης ως ξενοδοχείο φιλοξενίας επαναπατριζόμενων για ενάμισι περίπου μήνα μέχρι τέλος Μαΐου, τον Ιούνιο άνοιξε το παραλιακό του μπαράκι «Αντάμωμα» και από 1η Ιουλίου επαναλειτούργησε κανονικά και θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως πάντα μέχρι και τον Οκτώβριο.

Σχετικά με τα τελικά αποτελέσματα του 2020, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Lordos Hotels εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, με τα μέτρα που λήφθηκαν, αυτά θα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ οι ζημιές μπορούν να μειωθούν σε σύγκριση με το ακραίο αρνητικό σενάριο, σημειώνοντας ότι θα είναι ουσιαστικές, όμως ελεγχόμενες.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων