Ρόδον: Τέλος Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η ανακαίνιση

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η β' φάση της ανακαίνισης του ξενοδοχείου Ρόδον, στον Αγρό και για αυτό τον σκοπό εξασφαλίστηκε τραπεζική χρηματοδότηση.

Όπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της στο ΧΑΚ η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λίμιτεδ, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, στις 29 Ιουνίου 2020 υπέγραψε σύμβαση για χορηγία με το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Στην ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης για το πρώτο εξάμηνο του 2020, η εταιρεία επισημαίνει ότι οι προοπτικές τόσο για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 όσο και σε σχέση με ολόκληρη τη χρονιά οι προοπτικές θα είναι μειωμένες συγκριτικά με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους, καθώς τα αποτελέσματα επηρεάζονται αρνητικά από την πανδημία Covid-19, η οποία επηρεάζει την παγκόσμια τουριστική κίνηση και κατ' επέκταση την Κύπρο.

Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα της πρώτης εξαμηνίας, αλλά και ολόκληρου του 2020 επηρεάζονται αρνητικά λόγω του γεγονότος ότι το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό για 31 μέρες για σκοπούς ανακαίνισης και αναβάθμισης.

Ζημιά €180.867 το πρώτο εξάμηνο λόγω πανδημίας
Στη βάση αξιολόγησης που θα γίνει από το Υφυπουργείο Τουρισμού με την ολοκλήρωση των έργων τέλος Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται να εισπραχθεί ποσό μέχρι €642.000, από το οποίο €500.000 θα καταβληθούν στην τράπεζα βάσει συμφωνίας για μείωση του συνολικού δανεισμού της εταιρείας.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, η ζημιά για το πρώτο εξάμηνο του 2020 που αναλογεί στους μετόχους ανέρχεται σε €180.867.

Σημειώνεται ακόμα ότι το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό για σκοπούς ανακαίνισης, αναβάθμισης για 31 μέρες και 87 μέρες ως μέτρο που υιοθετήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κύπρο και διεθνώς, από τις οποίες 71 μέρες φιλοξένησε επαναπατριζόμενους. Στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2019 η εταιρεία κατέγραψε κέρδος ύψους €145.349.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες