Ένα παλιό ξενοδοχείο στα Λεύκαρα ανακαινίζεται και επιστρέφει το 2021

Εντός του 2021 αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του ανακαινισμένου παλαιού ξενοδοχείου «Αγορά» στα Λεύκαρα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους.
 
Πρόσθεσε ότι «τον περασμένο χρόνο υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ ξένου επενδυτή που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο «Αγορά», για ενοικίαση του χώρου και διαχείριση του για περίοδο 60 περίπου χρόνων. Το κόστος αναπαλαίωσης και ανακαίνισης του ξενοδοχείου υπολογίζεται περίπου στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ».
 
Εξήγησε ότι «η συμφωνία των δύο πλευρών προνοεί δέσμευση εκ μέρους του επενδυτή για λειτουργία του κτιρίου ως ξενοδοχείο, όπως λειτουργούσε και πριν από δέκα περίπου χρόνια. Ακόμα συμφωνήθηκε ότι θα διατηρηθεί η αρχιτεκτονική του κτιρίου, ότι η αδειοδότηση που είχε πάρει ο χώρος θα παραμείνει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη που θα προσβάλλει το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική των Λευκάρων».
 
Ο κ. Σοφοκλέους σημείωσε πως «οι εργασίες ανακατασκευής του ξενοδοχείου «Αγορά», στο κέντρο του Δήμου άρχισαν πριν μερικούς μήνες και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο στα Λεύκαρα και η επαναλειτουργία του αναμένεται ότι θα αναζωογονήσει την τουριστική κίνηση στη περιοχή».
 
Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε για πολλά χρόνια τα Λεύκαρα έχει μπει σε πορεία υλοποίησης. Το ξενοδοχείο «Αγορά» που ανήκε στον Δήμο Λευκάρων, βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 10 χρόνια και έχει υποστεί λεηλασίες» είπε και σημείωσε πως «η εικόνα του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, δημιουργούσε μια άσχημη οπτική εικόνα και αποτελούσε εστία μικροβίων σε μια περιοχή η οποία δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό τουριστών, ντόπιων και ξένων».
 
Με τη λειτουργία του ξενοδοχείου ως Boutique Hotel, είπε ο κ. Σοφοκλέους «αναμένουμε ότι θα ενισχυθούν σημαντικά οι τουριστικές κλίνες στα Λεύκαρα που είναι ένας αγροτουριστικός προορισμός. Παράλληλα θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στη περιοχή ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί και η τουριστική υποδομή της ορεινής Λάρνακας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας