ΠΑΣΥΞΕ: 70 ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν στην Πάφο

Εβδομήντα ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά συγκροτήματα είναι ανοικτά αυτή την στιγμή στην Επαρχία Πάφου από τα εκατό δύο που διαθέτει η Πάφος, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο κ. Λοϊζίδης  και καταγράφοντας την εικόνα του τουρισμού, ανέφερε πως οι πληρότητες της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων στην Πάφο κυμαίνονται μεταξύ 10%, 12% και 20% για τον μήνα Αύγουστο, εκτός μερικά που μπορεί να αγγίζουν και το 30% των πληροτήτων.  

Ερωτηθείς σχετικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε πως αυτή την στιγμή οι ξενοδόχοι της Πάφου δέχονται εγχώριο τουρισμό, αλλά και Πολωνούς, Γερμανούς καθώς και κάποιους Βρετανούς τουρίστες που έρχονται έχοντας στην κατοχή τους την σχετική δειγματοληψία του τεστ για τον covid – 19.

Ωστόσο, παρατήρησε, η πλειοψηφία των τουριστών είναι Κύπριοι στην πλειοψηφία τους οικογένειες και ζευγάρια. 

Σχετικά με τις προβλέψεις για το φθινόπωρο ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως η προσοχή όλων εστιάζεται στην αεροπορική εταιρεία jet 2 που ξεκινά πτήσεις στις 17 στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στις 18 Αυγούστου στο αεροδρόμιο  Πάφου. Ευχόμαστε είπε «να κρατηθούν οι πτήσεις αυτές και να μην ακυρωθούν όπως γίνεται με την εταιρεία Tui ( Thomson Airways) που  μεταφέρει  τις πτήσεις της για τις 27 Αυγούστου, αναμένοντας να μεταφερθεί η Βρετανία στην κατηγορία Α που δεν θα χρειάζεται τεστ».

Επιπρόσθετα ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ο χειμώνας δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει γιατί η εταιρεία Tui δεν θα πραγματοποιήσει πτήσεις το χειμώνα. 

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2021 εκτίμησε πως επειδή μια μεγάλη πλειοψηφία των πελατών που θα ερχόντουσαν φέτος μετέφερε τις διακοπές του για το 21 για να μην χάσουν τις κρατήσεις αλλά και τα χρήματα που έχουν προκαταβάλει, υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Ωστόσο σημείωσε, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν και αυτές οι κρατήσεις θα μείνουν.

Ο κ. Λοϊζίδης κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας βάση του πρωτοκόλλου.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα ξενοδοχεία της Πάφου που αν και έχουν κλιματισμό παντού αφήνουν τις πόρτες ανοικτές για να λαμβάνουν οι χώροι τους φρέσκο αέρα  καθαρά για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη απώλεια ψύξης και χρημάτων.

Ακόμη  ανέφερε πως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία της Πάφου έχουν τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας, φορούν μάσκες και κρατούν τις σχετικές αποστάσεις.

Κάλεσε τέλος τις τράπεζες να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους ξενοδόχους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024