Αεροδρόμιο Λάρνακας: 17 πτήσεις από Ελλάδα

Τέθηκε από την Πέμπτη σε ισχύ η αλλαγή κατηγορίας για την Ελλάδα, από την κατηγορία Α’ στην κατηγορία Β’. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι προγραμματισμένες για σήμερα συνολικά 17 πτήσεις από Ελλάδα.
 
Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας, μετά από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μετά από αξιολόγηση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β, με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.
 
Παράλληλα, αυξάνονται και οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν την μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.
 
Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.
 
Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.
 
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας είναι προγραμματισμένες για σήμερα 17 πτήσεις από Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από Μύκονο και Ηράκλειο, που έφτασαν πριν το μεσημέρι, καθώς και από Αθήνα, Σκίαθο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη. Όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις επιβατών.
 
Την ακύρωση πτήσεων προς την Ελλάδα είχε ανακοινώσει η Cyprus Airways μετά και την εξέλιξη της υποβάθμισης της Ελλάδας στην κατηγορία Β` από 6 Αυγούστου. Σε ανάρτηση στο Facebook, η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου αλλά και την μείωση των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa