Top Kinisis: Αύξηση κύκλου εργασιών πριν την καταστροφή της πανδημίας

Αύξηση της τάξης του 10% είχε ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος Top Kinisis Travel Public Limited κατά τη διάρκεια του 2019, λίγο πριν την πανδημία κορωνοϊού, η οποία διέλυσε κυριολεκτικά τον τουριστικό τομέα.
 
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του συγκροτήματος, το 2019 ο κύκλος εργασιών της Top Kinisis ανήλθε σε €20.207.682 σε σύγκριση με €18.354.703, λόγω της βελτίωσης της κυπριακής οικονομίας και της σύνθεσης των πωλήσεων. Παρόλο που ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος αυξήθηκε, το περιθώριο μεικτού κέρδους μειώθηκε από 14,93% στο 13,35% με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής κερδοφορίας. Η μείωση αυτή οφείλεται στην σύνθεση του προϊοντικού μίγματος και των αυξημένων εκπτωτικών κινήτρων.
 
Κατά την διάρκεια του έτους που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, το Συγκρότημα επένδυσε σε καινούριες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αξίας €11.261, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από τις εργασίες του Συγκροτήματος. Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος ήταν €6.906.593 (2018: €7.173.596) και τα ίδια κεφάλαια της, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν €3.130.028 (2018: €3.101.867). Η οικονομική κατάσταση, εξέλιξη και επίδοση του Συγκροτήματος θεωρείτο ικανοποιητική.
 
Βεβαίως, παρά τη θετική εικόνα και διαφαινόταν για το μέλλον στα τέλη του 2019, η άφιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, άλλαξε άρδην τα δεδομένα, με τον κλάδο να βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ και να μετρά τις πληγές του. Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στην επιστολή που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις του συγκροτήματος για το 2019, «η πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών και να έχει αρνητική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το έτος 2020. Στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει ποσοτική εκτίμηση των επιπτώσεων».
 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy