Η ANETEL συντονίζει την πρωτοβουλία «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas»

Συντονιστικό ρόλο ανέλαβε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου (ANETEL) για προώθηση της πρωτοβουλίας «Φέτος  #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas».
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι «η ANETEL από το 2012 μέσω του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου,  προβάλει τις 18 Κοινότητες της Ορεινής Λάρνακας όσον αφορά τη χλωρίδα, πανίδα και τα πολιτιστικά τους στοιχεία».
 
Προστίθεται ότι «μέσα από τις προσπάθειες της Αναπτυξιακής Εταιρείας, η περιοχή έχει αναδειχθεί σε «Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό στην Κύπρο» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017, «Cultural Tourism». Η βραβευμένη περιοχή διαθέτει μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα».
 
Η ορεινή Λάρνακας, συνεχίζει η ανακοίνωση «καλεί όλους να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της σε ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας. Η ορεινή Λάρνακας είναι μια αναδυόμενη τουριστικά περιοχή με πολιτιστικό πλούτο και  κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς., ενώ πρόσφατα η Αναπτυξιακή Εταιρία ανέλαβε να συντονίσει την πρωτοβουλία «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas» με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού».
 
Η πρωτοβουλία λειτούργησε πιλοτικά στην περιοχή και ήδη τα πρώτα πετυχημένα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν οι Κοινότητες, οι επιχειρηματίες της περιοχής και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση «λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή πορεία της πρωτοβουλίας η Αναπτυξιακή Εταιρεία διευρύνει την όλη προσπάθεια και σε όλη την Δυτική Λάρνακα».
 
Σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες δράσεις της Αναπτυξιακής Εταιρείας και πληροφορίες για την περιοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργηθεί, δηλαδή στα Facebook και Instagram ως «Orini Larnakas» καθώς και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής www.anetel.com.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα