Δύσκολη η κατάσταση στην Πάφο που στηρίζεται στον τουρισμό

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση που βιώνει η Επαρχία Πάφου, αφού, όπως είπε, η οικονομία της Πάφου στηρίζεται στον τουρισμό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε, πως ενόψει των προβλημάτων τα οποία παρουσιάζονται στις χώρες που μας στέλνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στη Πάφο, δηλαδή, η Αγγλία, το Ισραήλ και η Ρωσία φαίνεται ότι ο αριθμός των επισκεπτών στην Πάφο έχει επηρεαστεί σημαντικότατα.

Επεσήμανε δε, πως λαμβανομένου υπόψη ότι η οικονομία της Πάφου βασίζεται στον τουρισμό κυρίως και στις κατασκευές αυτό θα συνεπάγεται μεγάλες επιπτώσεις και προβλήματα στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντέξουν μέχρι του χρόνου που αναμένεται ότι θα έχουμε καλύτερες προοπτικές, συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Αύγουστο η εξέλιξη του κορωνοϊού σε αυτές τις χώρες θα είναι τέτοια που θα επιτρέπει την κάθοδο των τουριστών στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Πάφο.

Πρόσθεσε ακόμη, πως εάν υπάρξουν πισωγυρίσματα στις χώρες αυτές και στην Κύπρο τότε τα πράγματα για την οικονομία θα είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει και το κράτος και οι επιχειρηματίες να είναι προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα επιβίωσης και ειδικότερα, όπως είπε, προβλήματα με την ρευστότητά τους.

Είπε ακόμη πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες ότι εάν δεν αλλάξει η κατάσταση τότε τον Οκτώβριο η ανεργία να ανέβει σημαντικά. 
 
Από την άλλη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κατάσταση δεν θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και ότι θα υπάρξει κάθοδος τουρισμού από τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο , Οκτώβριο και Νοέμβριο  στην Επαρχία Πάφου, οπότε τα πράγματα να είναι καλύτερα και οι ζημιές  που έχουν προκληθεί στις επιχειρήσεις θα μετριαστούν.  
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa