Γιατί είναι χαμηλός ο κίνδυνος μόλυνσης σε Airbus

Ο κίνδυνος μόλυνσης εν ώρα πτήσης είναι εξαιρετικά χαμηλός, ιδιαίτερα συγκριτικά με άλλους εσωτερικούς χώρους, καθώς τα αεροπλάνα τύπου Airbus διαθέτουν το πιο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, ανέφερε στο InBusinessNews ο Captain Ανδρέας Γεωργίου της Cyprus Airways.
 
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά των αεροπλάνων Airbus, ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι η ροή του αέρα εντός του αεροσκάφους γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται από την οροφή του αεροσκάφους, κατά ένα μέτρο το δευτερόλεπτο, και εξέρχεται από το πάτωμα. Επομένως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει εξάπλωση μικροβίων μεταξύ των σειρών των καθισμάτων.
 
Εξάλλου, πρόσθεσε, ο αέρας εντός της καμπίνας ανανεώνεται κάθε 2-3 λεπτά με αέρα εξωτερικά του αεροσκάφους, σε αντίθεση με άλλους εσωτερικούς χώρους όπως δωμάτια νοσοκομείων και αίθουσες διδασκαλίας, όπου ο αέρας ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά και γραφεία κάθε 20 λεπτά.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Captain. Ανδρέα Γεωργίου, ο αέρας φιλτράρεται μέσω εξειδικευμένων φίλτρων HEPA σε τακτά διαστήματα.
 
Σημειώνεται ότι η τεχνολογία HEPA αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό για την αποτροπή διάδοσης ραδιενεργών ρύπων του αέρα, και εντάχθηκε στα αεροπλάνα τύπου Airbus to 1994. Τα φίλτρα HEPA είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε κλινικά περιβάλλοντα, όπως χειρουργεία, και απορροφούν 99.99% των ιών και μικροβίων.
 
«Στη Cyprus Airways η προστασία του προσωπικού και των επιβατών μας αποτελεί προτεραιότητά μας. Τα αεροσκάφη μας τύπου Airbus 320, απολυμαίνονται μετά από κάθε πτήση και εφαρμόζουμε τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα υγιεινής σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και των κατευθυντήριων γραμμών της κατασκευάστριας εταιρείας (AIRBUS)», κατέληξε ο κ. Γεωργίου.
 
Διαβάστε εδώ τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τις πτήσεις της Cyprus Airways.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά