Στις 5 Ιουλίου αρχίζουν τα δρομολόγια της Cyprus Public Transport

Στις 5 Ιουλίου ξεκινούν τα δρομολόγια της νέας εταιρείας δημόσιων συγκοινωνιών Cyprus Public Transport (CPT) η οποία ανέλαβε την πραγματοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. 
 
Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν με πλοίο στο λιμάνι της Λάρνακας, όπου και σταθμεύουν, 220 ολοκαίνουργια λεωφορεία, εκ των οποίων τα 140 θα πραγματοποιούν δρομολόγια στην επαρχία Λευκωσίας και τα 58 στην επαρχία Λάρνακας.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Julio Tironi CEO της Cyprus Public Transport έχουν παραληφθεί 155 καινούργια λεωφορεία από την Κίνα (120 αστικά και 35 τουριστικά) και 65 VDL-Mercedes mini- buses από την Ολλανδία. Μέχρι σήμερα για την αγορά των καινούργιων λεωφορείων η εταιρεία έχει ξοδέψει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ.
 
Πρόσθεσε πως όλα τα λεωφορεία είναι κλιματιζόμενα και εξοπλισμένα με κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα στα λεωφορεία υπάρχουν Wi-Fi, θύρες φόρτισης USB, ηλεκτρονική σήμανση που παρέχει πληροφορίες για την επόμενη στάση κατά τη διάρκεια της διαδρομής και τελευταίας τεχνολογίας σύστημα εντοπισμού θέσης που επιτρέπει στους επιβάτες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ακριβή τοποθεσία του λεωφορείου.
 
Επιπρόσθετα όλα τα λεωφορεία είναι πλήρως προσβάσιμα και έχουν ειδικό χώρο για άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης τους να χρησιμοποιούν το νέο σύστημα μετακινήσεων. Τα λεωφορεία του νέου, ευρωπαϊκών προτύπων στόλου, είναι εξοπλισμένα με φιλικούς προς το περιβάλλον, χαμηλών ρύπων κινητήρες EURO-6. 
 
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Tironi απάντησε πως υπάρχει συμφωνία με την κυβέρνηση, σε πρώτη φάση να διατηρηθούν οι υφιστάμενες διαδρομές ενώ στη δεύτερη φάση που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια.
 
Ερωτηθείς για το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού, απάντησε πως παρ όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εντούτοις οι οδηγοί των νέων λεωφορείων έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση πέραν των χιλίων ωρών. Ακόμα, προκειμένου να προστατευθούν οι οδηγοί από τον κορωνοϊό στα λεωφορεία έχουν προστεθεί τα ειδικά προστατευτικά διαχωριστικά πλεξιγκλάς. 
 
Όσον αφορά το θέμα των ωραρίων λειτουργίας των λεωφορείων ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε πως σε πρώτη φάση θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες ώρες λειτουργίας και τα δρομολόγια. Κατά τη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο θα γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις και αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων που θα ανακοινωθούν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο.
 
Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αναθέσει στην εταιρεία να πραγματοποιεί όλες τις σχολικές διαδρομές για τις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας για τη επόμενη σχολική χρονιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024